Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΝαυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Ωρωπού

Ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Ωρωπού

Oι φύλακες άγγελοι των παραλιών του Δήμου Ωρωπού είναι και εφέτος οι ναυαγοσώστες
Οι επτά ναυαγοσωστικοί πύργοι λειτουργούν στις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας (2 στην Αγκώνα Καλάμου, 1 στους Αγίους Αποστόλους, 1 στο Βλαστό, 2 στην παραλία Μαρκοπούλου, 1 στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου) και είναι στελεχωμένοι με πιστοποιημένους ναυαγοσώστες που αναφέρονται στο κέντρο επιχειρήσεων τους και στο Λιμενικό Σώμα για σοβαρά περιστατικά. Υπάρχει συνεχής υποστήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου και ανοικτή γραμμή με το Ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού και κρατείται βιβλίο συμβάντων.
Ήδη, από τις πρώτες ημέρες οι ναυαγοσώστες είχαν σημαντικές παρεμβάσεις σε περιστατικά που κλήθηκαν για πρώτες βοήθειες, ενώ προσφέρουν συμβουλές σε παιδιά, γονείς και ηλικιωμένους σχετικά με το πρωτόκολλα ασφαλείας στη θάλασσα.
Η λειτουργία τους θα είναι καθημερινή από τις 10:00 έως τις 18:00.
Οι ναυαγοσώστες είναι νέες και νέοι με όλες τις πιστοποιήσεις και τις επίπονες δοκιμασίες αδειοδότησης και γνωρίζουν καλά τα κατατόπια στις παραλίες του Δήμου μας.
Παρακαλούνται οι λουόμενοι να σέβονται τις υποδείξεις τους και να πειθαρχούν στις σημάνσεις ειδικά τις ημέρες που είναι αναρτημένη η κίτρινη ή η κόκκινη σημαία.
Έχουν στη διάθεση τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως απινιδωτή, ταχύπλοο, σωσίβια, κιάλια, μάσκες, βατραχοπέδιλα για επέμβαση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Υπενθυμίζεται πως όταν είναι αναρτημένη η πράσινη σημαία δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κολύμβηση αλλά παραμένουμε προσεκτικοί και για κανέναν λόγο δεν αφήνουμε από την προσοχή μας νήπια, ανήλικα και ηλικιωμένους. Δεν υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες μας και δεν κάνουμε βουτιές σε βραχώδη σημεία.
Στην κίτρινη σημαία είμαστε προσεκτικοί και δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή.
Στην κόκκινη σημαία απαγορεύεται το κολύμπι για όλους.



Ροη Ειδήσεων