Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΠρόγνωση για 47 βαθμούς την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Δήμο Ωρωπού

Πρόγνωση για 47 βαθμούς την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Δήμο Ωρωπού

Στο δεύτερο κύμα καύσωνα έχει μπει η χώρα μας και κατ΄ επέκταση οι περιοχές του Δήμου Ωρωπού. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr το θερμόμετρο θα παρουσιάσει και νέα μεγάλη άνοδο και μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουλίου (ανήμερα της Αγίας Παρασκευής) η πρόγνωση είναι για 47 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή, 10 πιο ψηλά από σήμερα Παρασκευή 21/7.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις θα είναι ρεκόρ 50 ετών για περιοχή του Δήμου Ωρωπού και πιθανότατα η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί σε περιοχή του Δήμου μας. Σε πιο ορεινές περιοχές του Δήμου (Μαλακάσα, Αφίδνες, Καπανδρίτι) το θερμόμετρο θα είναι 2-4 βαθμοί πιο χαμηλά.

Η Πολιτική Προστασίας του Δήμου Ωρωπού είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ω. ανακοινώνεται πως θα είναι ανοικτοί για τους πολίτες κλιματιζόμενοι Δημοτικοί χώροι στον χώρο των Κ.Α.Π.Η. σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα στα Κ.Α.Π.Η. Νέων Παλατίων, Μαρκοπούλου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Καπανδριτίου, Μηλεσίου, Αυλώνα, Χαλκουτσίου και Ωρωπού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και έκθεση στον ήλιο και να έχουν πάντα μαζί τους καπέλο και νερό.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οι λουόμενοι και να πειθαρχούν στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών.

Αναβάλλουμε οποιαδήποτε εξωτερική εργασία με μηχανικά μέσα. Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο, ούτε για μπάρμπεκιου. Οι καπνιστές προσέχουν τα τσιγάρα τους.

Ενημερωνόμαστε από τα Δελτία της Ε.Μ.Υ., των Αρχών και του Δήμου Ωρωπού.



Ροη Ειδήσεων