Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΣυνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού προκειμένου να επικαιροποιήσει και να παρατείνει τα αυξημένα μέτρα πρόληψης που ισχύουν για πυρκαγιά ενόψει και του τρίτου κύματος καύσωνα που αναμένεται από την Τρίτη 25/7.
Συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης για την περαιτέρω υποστήριξη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει την αρμοδιότητα και τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών και της ταχείας επέμβασης τα πρώτα λεπτά που εκδηλώνεται μία πυρκαγιά.
Αποφασίστηκε να αυξηθούν τα ενημερωτικά δελτία προς τους πολίτες σχετικά με τις αυστηρές απαγορεύσεις που ισχύουν για την αντιπυρική περίοδο μέχρι 31 Οκτωβρίου καθώς και για την αυστηρή απαγόρευση εναπόθεσης κηπαίων τουλάχιστον μέχρι 31 Ιουλίου, στην απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας στην ύπαιθρο που εγκυμονεί κινδύνους, στην αυστηρή απαγόρευση καύσης και υπαίθριων εργασιών, στην αυστηρή απαγόρευση χρήσης πυροτεχνημάτων για οποιοδήποτε λόγο σύμφωνα και με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Καλάμου.
Συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και των Εθελοντικών ομάδων για το συντονισμό των δυνάμεων τους σε θέματα υπηρεσιών, περιπολιών σε όλα τα επίκαιρα σημεία του Δήμου αλλά και στις υποδομές καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις καθαρισμού που διενεργούν συνεργεία του Δήμου Ωρωπού.
Αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστούν οι στοχευμένες δημοσιεύσεις ενημέρωσης των πολιτών διότι παρατηρείται ανεξέλεγκτη παράνομη εναπόθεση ογκωδών υλικών σε σημεία συγκέντρωσης οικιακών απορριμμάτων, ακόμα και μέσα σε αγροτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα όπου διαπιστωθεί παράνομη εναπόθεση ογκωδών και κηπαίων υλικών, μπαζών, οικοδομικών και επικινδύνων υλικών. Ο Δήμαρχος Ωρωπού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και δεσμεύτηκε ο Δήμος να υποστηρίξει τις ανάγκες τους.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας, ο εντεταλμένος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Λεμπούσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου Καπανδριτίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Καλάμου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αυλώνα και Ωρωπού, του Λιμενικού, αντιδήμαρχοι, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, των εθελοντικών ομάδων Πυρασφάλεια Νέας Πολιτείας, Σ.Ε.Α.Δ., Ε.Σ.Δ.Ω. και ΕΘ.Ο.Π.Μηλεσίου.



Ροη Ειδήσεων