Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Παιανίας: Στα Γυμνάσια ο ανάδοχος της ΚΤΥΠ – Ισίδωρος Μάδης: Προχωρά η...

Δήμος Παιανίας: Στα Γυμνάσια ο ανάδοχος της ΚΤΥΠ – Ισίδωρος Μάδης: Προχωρά η εγκατάσταση των συνεργείων

Συνάντηση με τον εργολάβο ανάδοχο της ΚΤΥΠ για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών των 1ου και 2ου Γυμνασίων Παιανίας είχε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
Παρουσία της επιβλέπουσας μηχανικού της ΚΤΥΠ, ο Ισίδωρος Μάδης ξενάγησε τον Στέφανο Λιάπη στους χώρους του σχολείου όπου η ομάδα του εργολάβου έκανε αυτοψία και καταγραφή ώστε η εγκατάσταση των συνεργείων να γίνει άμεσα και οι εργασίες να προχωρήσουν χωρίς εκπλήξεις.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, παρουσία των διευθυντών των δύο σχολείων Ζαχαρούλας Μαρκοπούλου και Λάμπρου Παπουτσάκη, της αντιδημάρχου Παιδείας Κλειούς Ανδρέου και της ΓΓ του Δήμου Παιανίας Φωτεινής Τολούδη, διευκρίνισε στον εργολάβο τις εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν πριν την έναρξη των εργασιών ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Γυμνασίων.

«Βρεθήκαμε σήμερα στον χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας με την παρουσία του μειοδότη εργολάβου που προέκυψε από τη διαδικασία, SOLIS AE. Κάναμε την πρώτη αυτοψία και προχωρά η εγκατάσταση των συνεργείων για την αποκατάσταση των δομών. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στις 6 Αυγούστου και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται στις 140 ημέρες. Οπότε την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των αιθουσών στο αποκατεστημένο κτίριο και θα απελευθερωθεί ο αύλειος χώρος» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Με την εγκατάσταση του εργολάβου ολοκληρώνεται επιτυχώς μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 μετά τον εντοπισμό προβλημάτων στατικότητας. Τότε άμεσα τοποθετήθηκαν οικίσκοι για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των δύο Γυμνασίων και να αποφευχθεί η διπλή βάρδια στα σχολεία. Η προμήθεια έγινε απευθείας από τον Δήμο Παιανίας καθώς η ΚΤΥΠ αδυνατούσε να καλύψει την έκτακτη αυτή ανάγκη. Παράλληλα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης με πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μετάπτωση του ΠΔΕ στο ΕΠΑ.

Εν τέλει στις 21 Ιουνίου 2023, δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης των Γυμνασίων Παιανίας. Στις 26 Ιουνίου ακολούθησε η υπογραφή της ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση του εργολάβου ο οποίος υπέγραψε με την ΚΤΥΠ στις 6 Αυγούστου.

Το έργο δεν αφορά πλέον αποκλειστικά τα προβλήματα στατικότητας αλλά συνολικά τον εκσυγχρονισμό των σχολείων που θα καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας έως ότου εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την μετεγκατάστασή τους.



Ροη Ειδήσεων