Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Γιώργος Ιωακειμίδης: Τα ονόματα «έκπληξη» στο ψηφοδέλτιο

Γιώργος Ιωακειμίδης: Τα ονόματα «έκπληξη» στο ψηφοδέλτιο

Την πρώτη συνάντηση είχε την Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, με τους υποψήφιους του συνδυασμού Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης.

Η δυναμική της υποψηφιότητας του υποψηφίου Περιφερειάρχη, είναι ενδεικτική και αυτό το δείχνει με τους 214 υποψήφιους, το ανώτατο δηλαδή όριο υποψηφίων.

Πρόκειται για ενεργούς πολίτες με δυναμική παρουσία στην Αυτοδιοίκηση, τις επιστήμες, την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αγορά, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες.

 

Συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη, βρίσκουμε: Την Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και αναπληρώτρια περιφερειάρχη του Γιάννη Σγουρού, τον Μανώλη Ψαρρό, αρχαιολόγο που έδειραν στη Μύκονο, τη Νέλλη Παπαχελά, αντιδ.Αθήνας επί Γιώργου Καμίνη, τον επιμελητή της Εθνικής Πινακοθήκης Μάνο Στεφανίδη, τον διεθνή μπασκετμπολίστα Λουκά Μαυροκεφαλίδη, το νηθοποιοό Νίκο Ορφανό κ.α.

Αναλυτικά μερικές χαρακτηριστικές υποψηφιότητες:

Αυγουλάς Βαγγέλης: Τυφλός δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου. Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI). Επί 12 έτη εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής, έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης της πόλης.

Γιαννόπουλος Αναστάσιος – Ιωάννης: Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και εργάζεται πλέον ως δικηγόρος. Υπήρξε ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, υποστηρίζοντας πρωτοποριακές δράσεις, όπως το φεστιβάλ “Νύχτες Θερινού Σινεμά” στις γειτονιές του Ολυμπιακού Χωριού, το κοινωνικό φροντιστήριο του Συλλόγου και την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενώ ακόμα, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις που αφορούσαν ζητήματα καθημερινότητας των κατοίκων.

Μαυροκεφαλίδης Λουκάς: Ο «Βιτάμ» όπως είναι γνωστός, είναι επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής και αγωνίζεται ως power forward/ center στην ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Π.Α.Ο.Κ. και το 2006 επιλέχθηκε στο νούμερα 57 του ΝΒΑ Draft από τους Minnesota Timberwolves. Έχοντας παίξει σε πολλές ομάδες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ο Λουκάς ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης και συνολικά έχει παίξει με το εθνόσημο 19 παιχνίδια με 134 πόντους.

Μοσχοπούλου Γεωργία: Σπούδασε Γεωπονική Βιοτεχνολογία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου μετέπειτα πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές αποκτώντας Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο σπουδών. Από το 2018 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία ανέπτυξε ένα καινοτόμο τεστ κορωνοϊού, καθώς είναι από τα πρώτα μέλη που ανέπτυξαν την Τεχνολογία στην οποία βασίστηκε το τεστ.

Μπότσαρη Άννα – Μαρία: Είναι πρωταθλήτρια στο σκάκι και κατέχει τον τίτλο της γυναικείας grand maître. Έχοντας κερδίσει δέκα ατομικά και δεκαπέντε ομαδικά πρωταθλήματα Ελλάδας, η Άννα – Μαρία είναι αναμφίβολα μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες του ελληνικού σκάκι. Το 2001 κέρδισε το ρεκόρ Guinness του παγκόσμιου ρεκόρ σε σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο) ενάντια σε 1102 αντιπάλους και σύνολο 33 ωρών ασταμάτητου παιξίματος (7 ισοπαλίες ,1095 νίκες) στα Καλάβρυτα.

Ορφανός Νίκος: Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (Cultural Management) Εκλέχθηκε ως βουλευτής της Β περιφέρειας Πειραιά από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριου του ίδιου χρόνου. Τέλος, ο Νίκος από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.

Παπαδημητρίου Τσάτσου Άννα- Θεοδώρα: Κόρη του Δημήτρη Τσάτσου, είναι δικηγόρος, με πτυχία από το Πανεπιστήμιο Paris Ι και από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών στην Περιφέρεια Αττικής και αναπληρώτρια περιφερειάρχης του Ι. Σγουρού ενώ επιπλέον ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝ.ΠΕ. στην Επιτροπή των Περιφερειών στο Στρασβούργο. Εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τη μείζονα αντιπολίτευση το 2014 και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. Τέλος, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝ.ΠΕ. στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες και υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Παπαχελά Νέλλη: Μαχόμενη δικηγόρος, τελείωσε την Νομική Αθηνών ενώ παράλληλα εργαζόταν στον ΕΟΤ, και υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α.. Δημοτική Σύμβουλός Αθηναίων 2011-2019 με την Παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη», καθώς και Αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση». Επίσης ήταν Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ανάπτυξης, Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δ.Β.Μ, καθώς επίσης και Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.». Υπήρξε Αντιδήμαρχος Εμπορίου και Ανάπτυξης, ενώ από το 2019 είναι Γενική Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Τσέζου Ασπασία: Καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το 2009 διετέλεσε μέλος της Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας από το 2016-2020. Επί σειρά ετών ήταν επιστημονικός υπεύθυνος χρηματοδοτούμενων από το Υπουργείο Παιδείας συνεργατικών ερευνητικών προγραμμάτων «ΕΣΠΑ», ενώ από το 2018 έως και σήμερα είναι τακτικό μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ).

Χονδρου Καραβασίλη Μαργαρίτα: Αρχιτέκτονας με πτυχία από πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού, με εξειδίκευση στον Χωροταξικό – Πολεοδομικό Σχεδιασμό και Οικονομικό Προγραμματισμό και ) στην Κοινωνική Ψυχολογία κοινωνικών κινημάτων και συμμετοχικών διαδικασιών. Υπηρέτησε ως Ακόλουθος Περιβάλλοντος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία Βρυξελλών, από το 2001 έως το 2004, και ορκίστηκε Πρόεδρος της ομάδας «Περιβάλλον» του του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (1ο εξάμηνο 2003) προετοιμάζοντας τις σχετικές συνόδους Κορυφής. Κλήθηκε να αναλάβει την συγκρότηση της νεοσύστατης Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία ορίστηκε – με πενταετή θητεία – ως Γενική Επιθεωρήτρια.

Χατζηνικολάου Κορίνα: Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και Προβλημάτων Επικοινωνίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του ΑΠΘ. Εργάζεται πάνω σε ζητήματα της παιδικής προστασίας, της πρόληψης και της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων και της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού. Τη διετία 2017-2019 υποστήριξε ως Επιστημονική Σύμβουλος το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, στο Υπουργείου Εξωτερικών. Το διάστημα Νοέμβριος 2021 – Ιούνιος 2023, συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα (think tank) που υποστήριξε το Γραφείο του τέως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Τσουκαλάς Γιώργος: Γεννήθηκε το 1965 και κατοικεί στην Ελευσίνα όπου εργάζεται ως δάσκαλος. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1994 -1998 με τον συνδυασμό του δημάρχου Μιχ. Λεβέντη. Υπήρξε αντιδήμαρχος στην δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου από το 2003. Το 2011 εκλέχτηκε δήμαρχος Ελευσίνας θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 2019.

Μάνος Στεφανίδης: Γεννήθηκε στο Πειραιά το 1954. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Το 2004 εξελέγη λέκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και το 2005 μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το 2006 εξελέγη επ. καθηγητής στο ΑΠΘ αλλά δεν απεδέχθη τη θέση. Σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα θεατρικών Σπουδών.

Tέλος, όπως, τονίζουν συνεργάτες του υποψηφίου Περιφερειάρχη η ομάδα θα στηριχθεί σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

«1. Οι υποψήφιοι του Αττικού Κύκλου έχουν πετύχει αξιοσημείωτες επιδόσεις στους χώρους στους οποίους έχουν δραστηριοποιηθεί. Οι ικανότητές τους έχουν αποδειχτεί στην πράξη. Είναι όλες και όλοι τους doers.

Όντας καταξιωμένοι επαγγελματικά, δεν μπαίνουν στη μάχη της Περιφέρειας για ίδιον όφελος, αλλά για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

3. Οι γνώσεις και η εμπειρία που έχουν οι υποψήφιοι αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο που μπορεί να αλλάξει την Αττική.

4. Ανήκουν σε διαφορετικούς κομματικούς και ιδεολογικούς χώρους. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης αποδεικνύει στα πράξη τι σημαίνει υπερκομματική υποψηφιότητα και ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σε σύντομη παρέμβασή του ο Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι εκλογές του Οκτωβρίου είναι για να βγουν καλοί δήμαρχοι και ικανοί περιφερειάρχες. Καλός είναι όποιος θέλει και ξέρει να κάνει τη δουλειά. Δουλειά είναι να ξέρεις τι έχεις να κάνεις, και να το κάνεις. Ένας επιστρατευμένος, τελευταία στιγμή, σχεδόν με το ζόρι, υφυπουργός ούτε θέλει ούτε μπορεί να βάλει την Περιφέρεια εκεί που χρειάζεται να είναι. Την αντιλαμβάνεται ως υφυπουργός, δηλαδή σαν υφυπουργείο. Δεν ξέρει τη δουλειά. Τα κόμματα στηρίζουν, γνωμοδοτούν, δεν διορίζουν υποψήφιους. Αλλιώς τι χρειάζονται οι εκλογές; Για να έχουμε τρίτο γύρο ξεκαθαρίσματος εθνικών κομματικών λογαριασμών;»

πηγή:autodioikisi



Ροη Ειδήσεων