Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΠάρνηθα: “Έκρηξη αναζωπύρωσης” τα ξημερώματα – Μάχη να μην φτάσει η φωτιά...

Πάρνηθα: “Έκρηξη αναζωπύρωσης” τα ξημερώματα – Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στους Θρακομακεδόνες

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα στην Αττική με τη φωτιά στην Πάρνηθα να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μάλιστα, κάποιοι ήδη εγκαταλείπουν την περιοχή.
Mετά το προειδοποιητικό 112 πέρναγε η αστυνομία πόρτα-πόρτα και καλούσε τους κατοίκους να φύγουν.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Αυτή την ώρα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των Αχαρνών Θ. Οικονόμου ο οποίος είπε ότι η φωτιά είναι μακριά από Θρακομακεδόνες και από το τελεφερίκ.

Ο ίδιος νωρίτερα δήλωσε ότι η φωτιά πλησίασε την πρώτη ταβέρνα στη λεωφόρο Πάρνηθος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο Mega, τόνισε- αναφερόμενος στην αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάρνηθα- ότι παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας» στην περιοχή, εξηγώντας ότι πρόκειται για «έκρηξη» φωτιάς με αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν. Αυτή η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03:20 ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος.

Μάλιστα, από τις 10:00 ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ), όπως ανέφερε, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στις ταβέρνες.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.



Ροη Ειδήσεων