Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Αγιασμός εκλογικού κέντρου Κηφισιάς της παράταξη «Δύναμη Ελπίδας -Συμμαχία Πολιτών»

Αγιασμός εκλογικού κέντρου Κηφισιάς της παράταξη «Δύναμη Ελπίδας -Συμμαχία Πολιτών»

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η παράταξη «Δύναμη Ελπίδας -Συμμαχία Πολιτών» στέκονται διαρκώς στο πλευρό των πληγέντων των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Ακόμα μία αφορμή για  να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους αποτέλεσε ο Αγιασμός του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού στην Κηφισιά (Λεωφόρος Κηφισιάς 250).

Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι  στην έκκληση παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες του ακραίου καιρικού φαινομένου. Μετά τη συγκινητική τελετή του Αγιασμού στα γραφεία, ακολούθησε στον εξωτερικό χώρο ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. Μία ομιλία γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο αλλά και για την πόλη.

Ο Δήμαρχος έκανε αρχικά έκανε εκτενή αναφορά στα πολλά και σημαντικά έργα που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, η οποία όχι μόνο ενισχύθηκε σε εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικόΟ Γιώργος Θωμάκος εκθείασε τις προσπάθειες του προσωπικού φέρνοντας μάλιστα ως πρόσφατο παράδειγμα την αποτελεσματικότητα με την οποία διαχειρίστηκαν τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Μάλιστα ο Γιώργος Θωμάκος ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη είναι απόλυτα έτοιμες να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, εκφράζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για έναν συνολικό νέο προγραμματισμό σε όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Θωμάκος εστίασε στα μεγάλα έργα που έγιναν στην Κηφισιά από το 2019 μέχρι και σήμερα. Ο Δήμαρχος  αναφερόμενος στα έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρούσης θητείας και εστιάζοντας στην Κηφισιά τόνισε: «Σε 3,5 χρόνια στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη έχουν δημοπρατηθεί ούτε λίγο ούτε πολύ 167 διαγωνισμοί έργων, εργασιών και προμηθειών. Ανάμεσα σε αυτά είναι 138.000 τμ ασφαλτοστρώσεις, 18.000 τμ  κατασκευή νέων πεζοδρομίων, 35.000 τμ νέοι αγωγοί αποχέτευσης και πολλά ακόμα που γίνονται μέχρι και σήμερα».

Και πρόσθεσε: «Στο κέντρο της Κηφισιάς έχουμε πραγματοποιήσει  ανάπλαση μπροστά στην ιστορική εκκλησία της Παναγίτσας. Μάλιστα σε λίγες ημέρες θα αποκαλυφθεί υδάτινος πίδακας που θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο σημείο».

«Αλλάξαμε το κέντρο της πόλης»

Όσον αφορά στο κέντρο της Κηφισιάς το οποίο  μέχρι πριν από κάποια χρόνια οι επισκέπτες το απέφευγαν για να μην πέφτουν στις λακκούβες των άστοχων αλλά και … αμαρτωλών -γιατί έλειπαν υλικά από κάτω-  κυβόλιθων, όπως σημείωσε ο Γιώργος Θωμάκος «έχει πλέον ξαναστρωθεί με έγχρωμη, διακοσμητική άσφαλτο. Ένα έργο που δίνει πρόσθετη αίγλη στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς και βέβαια προσδίδει ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα στο οδόστρωμα, το οποίο δεν θα χρειάζεται πλέον συχνές συντηρήσεις».

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια τόνισε «Ακόμα σε όλο το εμπορικό, παραδοσιακό κέντρο εγκαταστήσαμε νέο φωτισμό τύπου  LED,ο οποίος προσφέρει ισχυρό φωτισμό αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης επισκευάσαμε τους ποδηλατόδρομους.

Σε αυτό το κέντρο φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια μία Μπιενάλε Τέχνης η οποία θα αρχίζει από το Άλσος Κηφισιάς και θα τερματίζει στο Κεφαλάρι.

Σε αυτή την πόλη, την πόλη της Πηνελόπης Δέλτα, του Γιώργου Δροσίνη, του Άγγελου Σικελιανού, του Παύλου Μελά, την πόλη που έζησαν πολλοί πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Την πόλη των 180 και πλέον διατηρητέων αρχοντικών που έχουμε τον τρόπο να τα αξιοποιούμε και να τα αναδεικνύουμε. Σε αυτή την πόλη, τα επόμενα χρόνια θα καταθέσουμε φάκελο και θα διεκδικήσουμε να γίνει για μία χρονιά η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η «ΑΛΑΣΚΑ» θα ξαναζήσει θέλουν δεν θέλουν κάποιοι

Ο Γιώργος Θωμάκος στη συνέχεια της ομιλίας του μίλησε για τη Νέα Αλάσκα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η υποκρισία ορισμένων με υποχρεώνει να αναφερθώ στη ρομαντική και νοσταλγική μας «ΑΛΑΣΚΑ».  Μέχρι το 2014-2015 ήταν αποκαΐδια και ερείπια. Μελέτες ανάπλασης και masterplan έμεναν στα συρτάρια γιατί δεν είχαν την τόλμη να τη δημοπρατήσουν. Και αυτό για να μη στεναχωρήσουν κανέναν από τους μνηστήρες. Ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφερόντουσαν».

Ο Γιώργος Θωμακος ενημέρωσε τους πολίτες ότι η «ΑΛΑΣΚΑ» είναι μισθωμένη ακόμα και σήμερα σε πολύ ισχυρό επιχειρηματία, ο οποίος διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Αυτό που βλέπουμε πλέον δεν είναι ένα ερείπιο, αλλά ένας σκελετός. Είναι ο σκελετός της νέας ΑΛΑΣΚΑ, καθώς ο επιχειρηματίας έχει επενδύσει περισσότερα από 300.000 ευρώ. Την άνοιξη του 2019, πριν τις δημοτικές εκλογές θα γινόντουσαν εκεί εγκαίνια παρουσία αγαπημένων ηθοποιών. Αυτό ήταν το πρόβλημα ορισμένων που υποκίνησαν ένσταση.

«Αυτοί που κουνούν το χέρι υποκριτικά τορπίλισαν τη διαδικασία για την ΑΛΑΣΚΑ»

Ωστόσο, εμείς δεν ξεχνάμε την «ΑΛΑΣΚΑ». Δεν μπορώ να αποκαλύψω σε δημόσιο χώρο και σε μία μεγάλη ομιλία τι πρόκειται να συμβεί. Η νέα ΑΛΑΣΚΑ να είστε σίγουροι ότι θα είναι και πάλι εδώ. Είναι δέσμευσή μας απέναντι στους χιλιάδες Κηφισιώτες. Αυτό το όνειρο τορπίλισαν αυτοί που κάνουν βιντεάκια ρωτώντας τι θα γίνει με την ΑΛΑΣΚΑ. Ήταν πρόσωπα και σύμβουλοι που έλεγαν να κατεδαφιστεί και να γίνει κάτι άλλο. Άλλη όμως είναι η ιστορία της ΑΛΑΣΚΑ. Ο συνδυασμός του παλαιοκομματικού υποψηφίου πρέπει να πάρει θέση. Το μόνο που κάνει είναι να κουνάει υποκριτικά το δάχτυλο!

«Πράξη καθήκοντος η ανακατασκευή στο Ζηρίνειο»

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και στο Ζηρίνειο υπογραμμίζοντας ότι η ανακατασκευή του «ήταν μία πράξη καθήκοντος και μία “΄μάχη” του αυτονόητου». Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «Δεν θα μπορούσε κανένας δήμαρχος να επισφραγίσει την εξορία από την Κηφισιά, πολλά χιλιόμετρα μακριά ενός αθλήματος και μίας ομάδας. Και μάλιστα πάνω στις μεγάλες του στιγμές  με την ιστορική άνοδο στη SuperLeague. Αν δεν δίναμε έναν διάδρομο η ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας θα αναγκαζόταν να αγωνιστεί μακριά από την Κηφισιά».

«Ποτέ δεν θα αδικούσαμε τον στίβο»

Ο Γιώργος Θωμάκος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν θα αδικούσαμε τον στίβο. Τα προηγούμενα χρόνια κατασκευάσαμε σύγχρονο ταρτάν στο Ζηρίνειο και τώρα δημιουργούμε ταρτάν στο ιστορικό χώρο της ΧΑΝ. Παράλληλα στο Ζηρίνειο συνεχίζουμε τα έργα προκειμένου ο στίβος να γίνει όπως πριν. Φυσικά είχαμε διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς ότι και με 5 διαδρόμους θα μπορούσαν να διεξάγονται αγώνες». Το μήνυμά μου είναι ένα «Ζηρίνειο χωρίς αποκλεισμούς».

Κατασκευάζουμε την πρώτη… πραγματική πλατεία στις Αδάμες

Στις Αδάμες δημιουργείται και κατασκευάζεται η πρώτη πραγματική πλατεία της Κηφισιάς. Ένας χώρος στον οποίο θα συναθροίζονται οι πολίτες.

« Βρίσκομαι πολλές ώρες μέσα στο γραφείο μου, για να γίνονται πολλά έργα έξω»

Aπαντώντας σε όσους του ασκούν κριτική ότι δεν βρίσκεται συχνά έξω στην πόλη για να συνομιλήσει με τους πολίτες ο Γιώργος Θωμάκος επισήμανε « Κάποιοι λένε ότι είμαι άφαντος στην πόλη. Για να έχουμε δημοπρατήσει 167 έργα, για να είμαστε από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα στην καινοτομία, στην προστασία του Περιβάλλοντος, απαιτούνται συσκέψεις και διαβάσματα. Για αυτό βρίσκομαι πολλές ώρες μέσα στο γραφείο μου, για να γίνονται τόσα πολλά έργα έξω στην πόλη μας».

«Όχι στην χαλαρή ψήφο, είναι εκλογές μίας Κυριακής»

Τέλος ο Γιώργος Θωμάκος αναφερόμενος  στις Δημοτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τόνισε ότι στον Δήμο Κηφισιάς όλα θα κριθούν από την πρώτη Κυριακή καθώς υπάρχουν μόνο 4 υποψήφιοι συνδυασμοί. «Αγαπητοί συμπολίτες δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χαλαρή ψήφο. Όλα θα κριθούν την πρώτη Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.



Ροη Ειδήσεων