Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΔήμος Περιστερίου: Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Δήμος Περιστερίου: Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

«28 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΛΟΠΟΥΛΟ»

Ο Δήμος Περιστερίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποίησε μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου συνθέτη.

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο κατάμεστο Άλσος της πόλης, μάγεψε τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες, το συγκρότημα «Λιποτάκτες» της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Άγγελο Θεοδωράκη, τη Λουκία Βαλάση και τον Κώστα Σκόνδρα.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Δήμος Περιστερίου πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο «28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Δημήτρη Φωλόπουλο, τον Δήμαρχο Περιστερίου – σύμβολο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η κα Αναστασία Καπάτου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο σημαντικό και μεγάλο έργο του θείου της, Δημήτρη Φωλόπουλου, αδερφό της μητέρας της. Η αγαπημένη του ανιψιά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον σημερινό Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, για το γεγονός ότι ανέδειξε το δημαρχιακό του έργο, τοποθετώντας την προτομή του, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.



Ροη Ειδήσεων