Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Πετρούπολης: Πραγματοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής & Οδικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο...

Δήμος Πετρούπολης: Πραγματοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής & Οδικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού και του Γραφείου Τύπου, συμμετέχει ενεργά για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς πραγματοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής & Οδικής Ασφάλειας για όλους τους πολίτες.

Οι Δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τις ώρες 17:00-20:00 στην πλατεία Ηρώ.

Σκοπός των Δράσεων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν σχεδιαστεί από έμπειρους παιδαγωγούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους, απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και περιλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Moving Stars» & «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» (για παιδιά 5-12 ετών).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν σε μια καινοτόμο προσέγγιση, βασισμένη στην παιχνιδοκεντρική μάθηση που χρησιμοποιεί κινητικές δραστηριότητες με παιχνίδια για την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια και την Κινητικότητα.

  • Βιωματική Εκπαίδευση του προγράμματος «Καν΄ το Σωστά» με τη χρήση Προσομοιωτών Κινητής Μονάδας (για εφήβους και ενήλικες).

Στις Βιωματικές Δραστηριότητες χρησιμοποιείται προηγμένος εξοπλισμός προσομοιωτών (προσομοιωτής ανατροπής, προσομοιωτής πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης), που σαν σκοπό έχει την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα πρόληψης τροχαίων, καθώς και των επιπτώσεών τους.



Ροη Ειδήσεων