Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Ραφήνας Πικερμίου: Μηνυτήρια αναφορά για επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε σχολεία της Ραφήνας...

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Μηνυτήρια αναφορά για επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε σχολεία της Ραφήνας και του Πικερμίου

Το τελευταίο μεγάλο διάστημα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου γίνονται στόχος επαναλαμβανόμενων επιθέσεων βανδαλισμού προκαλώντας αναταραχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο όπως είναι η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταστρέφονται μερικώς ή ολικώς ακόμη και νεότευκτες κατασκευές στις οποίες προχωρήσαμε για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.

Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει κατά τη διάρκεια της θερινής ανάπαυλας να προβεί σε επισκευές, παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων, κινητοποιείται άμεσα και επιδιορθώνει κάθε εσκεμμένη φθορά ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η κατάσταση όμως συνεχίζεται και έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι δουλειά της Διοίκησης του Δήμου να αναζητήσει ενόχους και παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έχει θεσπίσει περιπολίες τις βραδινές ώρες στα δημοτικά κτίρια, δυστυχώς μερικοί επιτήδειοι εξακολουθούν να προβαίνουν στις παράνομες πράξεις βανδαλισμών.

Κατόπιν τούτων η Δημοτική Αρχή με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σάββα Αραπκιλή, προχώρησε στο ύστατο μέτρο, απευθυνόμενη ουσιαστικά στην Πολιτεία, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, προκειμένου να βάλουμε τέρμα σε παραβατικές συμπεριφορές που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε βανδαλισμοί έχουν καταγραφεί σε ανακαινισμένα σχολεία και ειδικότερα:

  • 1ο και 4ο Δημοτικά σχολεία Ραφήνας: Σπασμένα τζάμια και φθορές στην ταράτσα του κτιρίου, πέτρες στους αγωγούς όμβριων
  • 1ο και 2ο Δημοτικά σχολεία Πικερμίου: Καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις βανδαλισμού.  Την πρώτη φορά κατέστρεψαν τα όργανα στον προαύλιο χώρο τα οποία μόλις επισκευάστηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μας οι δράστες τα κατέστρεψαν για δεύτερη φορά όπως και μία πόρτα. Στο ίδιο σχολείο την επόμενη της επισκευής των προηγούμενων φθορών, κατέστρεψαν τον φράχτη περιμετρικά των οργάνων ενώ έβαλαν φωτιά σε θυροτηλέφωνο.

Να σημειωθεί ότι για φθορές που είχαν καταγραφεί στο 2ο Δημοτικό Πικερμίου μετά από αυταπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις βανδαλισμών η δημοτική αρχή, πέρα από τις επισκευές, ενημέρωσε άμεσα και τις Αστυνομικές Αρχές ώστε να υπάρχει καταγραφή των συμβάντων.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη βίας, ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών για να βάλουμε φραγμό με όλα τα νόμιμα μέσα στα φαινόμενα βανδαλισμών σε δημοτικά κτίρια και ειδικά στα σχολεία, με στόχο την προστασία της δημόσιας περιουσίας προς όφελος πρωτίστως των παιδιών μας.



Ροη Ειδήσεων