Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Δήμος Σαλαμίνας: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις και ξεκινά το μεγάλο έργο της πυροπροστασίας

Δήμος Σαλαμίνας: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις και ξεκινά το μεγάλο έργο της πυροπροστασίας

Υπογράψαμε τις συμβάσεις με τις αναδόχους εταιρίες για το μεγάλο έργο της πυροπροστασίας του νησιού μας και ξεκινά άμεσα η εγκατάσταση του.

Συγκεκριμένα με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού περίπου 1.200.000 ευρώ εγκαθιστούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο σε 24ωρη βάση θα παρακολουθεί και θα ανιχνεύει την ύπαρξη συμβάντων πυρκαγιάς στο δάσος των Κανακίων με αισθητήρες πυρανίχνευσης και σταθμούς λήψης δεδομένων.

Επίσης, θα προμηθευτούμε δύο (2) καινούργια, υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα για τον Δήμο μας και, τέλος, θα εγκαταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών που αφορά όλες τις φυσικές καταστροφές και στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων αλλά και του Δήμου μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος.

Προστατεύουμε τα δάση μας, ενισχύουμε την πολιτική προστασία του Δήμου μας, θωρακίζουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς, ακόμη και για ένα τόσο κρίσιμο έργο υπήρξαν αντιρρήσεις. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσαμε την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας, ώστε να εντάξουμε την χρηματοδότηση που λάβαμε για το έργο αυτό για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε το έργο, υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα κατέρχονται με τον αντίπαλο συνδυασμό που αποχώρησαν πριν την έναρξη της συζήτησης του θέματος αλλά και δημοτικός σύμβουλος και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του αντιπάλου συνδυασμού που καταψήφισε το θέμα, δεν θέλησε δηλαδή να λάβει ο Δήμος μας την χρηματοδότηση να εκτελέσει αυτό το έργο.

Προφανώς, αυτές οι επιλογές τυγχάνουν της έγκρισης της επικεφαλής του συνδυασμού που αποδέχεται να έχει συνεργάτες που καταψηφίζουν τέτοια έργα για τον τόπο μας. Ο καθένας μπορεί, λοιπόν, να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Εμείς συνεχίζουμε. Η Σαλαμίνα προχωρά μπροστά!



Ροη Ειδήσεων