Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» του Δήμου Διονύσου

Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» του Δήμου Διονύσου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 26/9  τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου «Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας» του Δήμου Διονύσου, που στεγάζεται στο ισόγειο του Κεντρικού Δημαρχείου (Λεωφόρος Μαραθώνος 29 & Διάκου Αθανασίου, Άγιος Στέφανος).

Τα εγκαίνια του «Κ.Ε.Λ.» πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, Αντιδημάρχων και στελεχών της διοίκησης, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων Νομικών Προσώπων, συλλόγων, φορέων και δεκάδων πολιτών. Παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι  των εταιρειών  «Θ-Φ ΑΤΕΕ» και  «OLYMPIOS Α.Ε.», οι οποίες υλοποιούν, αντίστοιχα, τα έργα της προμήθειας και εγκατάστασης ψηφιακών υδρομετρητών και του συστήματος τηλελέγχου – τηλεμετρίας και μείωσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι.Μ.Ναού Αγίου Στεφάνου π.Χρυσοβαλάντης. 

Το νέο «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» διαθέτει οθόνες τελευταίας τεχνολογίας και είναι ήδη συνδεδεμένο με 4 ψηφιακές εφαρμογές (ψηφιακά υδρόμετρα, τηλεμετρία-τηλέλεγχος, έλεγχος στόλου οχημάτων μέσω GPS καθώς και σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών για την περιοχή των Οικισμών «Αγίων Αγγέλων και  Φασίδερι» της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης).

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ.Καλαφατέλης, το «Κ.Ε.Λ.» θα διασυνδεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με δεκάδες ακόμη ψηφιακές εφαρμογές, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση των λειτουργιών του Δήμου και της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, μετά την έγκριση των όρων του διαγωνισμού από την  Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 26/9.

Ειδικότερα, οι δράσεις που εγκρίθηκαν είναι:

–  Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού Στόλου Οχημάτων
– Έξυπνα Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων
– Σύστημα Διαχείρισης Δημοτικών Κοιμητηρίων και Ψηφιοποίησης Φακέλων
– Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών
– Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Πληρωμών
– Σύστημα Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου και Κοινόχρηστων Χώρων
– Κεντρική Ενιαία Πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού
–  Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου για την καταγραφή των τοπικών επιχειρήσεων
– Προμήθεια δέκα (10) «έξυπνων» στάσεων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
– Προμήθεια και εγκατάσταση δέκα έξι (16) «έξυπνων» διαβάσεων  πεζών καθώς και διαβάσεων φιλικών για ΑΜΕΑ συμπολίτες μας).

Επίσης το «Κ.Ε.Λ.» θα μπορεί μελλοντικά να διασυνδεθεί και με το σύστημα οδοφωτισμού του Δήμου, με σύγχρονα και «έξυπνα» φωτιστικά τύπου led.



Ροη Ειδήσεων