Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ

Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και με τη σκέψη  και τη συμπαράσταση στους πληγέντες δήμους και τους πολίτες, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες η ΚΕΔΕ εγκαινίασε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο στην  87η ΔΕΘ.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 87η ΔΕΘ, με το νου, τη σκέψη, αλλά και την έμπρακτη και στοχευμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας και τις δημοτικές αρχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Είμαστε στο πλευρό των πόλεων και των πολιτών στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για να επιστρέψουν στη δυνατότερη εφικτή κανονικότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση συμπαραστέκεται με όλα τα μέσα που διαθέτει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των πόλεων. Ταυτόχρονα όμως θα επαναφέρουμε τη συζήτηση και τον διάλογο με κεντρικό κράτος για τον επανασχεδιασμό των υποδομών των πόλεων, των δομών της πολιτικής προστασίας, του ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων και της αξιοποίησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των κατάλληλων έργων αντιμετώπισης των συχνών πλέον φαινομένων που προκαλεί η κλιματική κρίση. Κυρίως όμως για να σχεδιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και  πολιτικές που θα θωρακίσουν τη χώρα έναντι της κλιματικής κρίσης και θα συμβάλλουν στην αποτροπή της κλιματικής κατάρρευσης» υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου.

Το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ

Φέτος το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ είναι αφιερωμένο στη γνώση και την ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω:

  • Της ψηφιοποιημένης Βιβλιοθήκης  της ΚΕΔΕ,  που περιλαμβάνει το πρώτο μέρος του ιστορικού αρχείου της ΚΕΔΕ, δηλαδή εκδόσεις και  μελέτες που αναφέρονται στη σύσταση και την εξέλιξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας, καθώς και φωτογραφικό αρχείο που αποτελεί ουσιαστικά την ιστορική της μνήμη.
  • Της ιστορικής έκδοσης «Επιθεώρησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που πρωτοεκδόθηκε το 1923 από το υπουργείο Εσωτερικών και  το 1929 παραχωρήθηκε στην Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδας. Το περιεχόμενο αποτελούσε μια περιεκτική, ενημερωτική έντυπη βιβλιοθήκη και περιλάμβανε τη  δικαστική και διοικητική νομολογία, νόμους, βασιλικά διατάγματα, εγκυκλίους της εποχής.
  • Του ενημερωτικού site localit , το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (www.kede.gr) και από το 2011, αποτελεί συνέχεια της «Επιθεώρησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Το περιεχόμενο του  localit.gr επικεντρώνεται σε αμιγώς αυτοδιοικητικά θέματα, τα οποία στοχεύουν στην ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, εντός και εκτός συνόρων, προβάλλουν τις δράσεις της ΚΕΔΕ, τις καλές πρακτικές και καινοτομίες δήμων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και απόψεις για θεωρητικές αναζητήσεις και άλλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον θεσμό.



Ροη Ειδήσεων