Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΓιάννης Μώραλης: «Σοκαρίστηκα από τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά»

Γιάννης Μώραλης: «Σοκαρίστηκα από τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά»

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε στο MEGA για τις καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα, αλλά και τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Αρχικά, ο κος Μώραλης αναφέρθηκε στις εικόνες βιβλικής καταστροφής που έχουν σημειωθεί σε Μαγνησία και Θεσσαλία, τονίζοντας πως πρόκειται για τη νέα πραγματικότητα, ενώ σημείωσε πως «η κλιματική κρίση μας πρόλαβε».

«Δεν νομίζω ότι οι υποδομές της χώρας είναι τέτοιες για να αντιμετωπόσουμε τα φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν έχουμε αλλάξει τις υποδομές μας. Μας πρόλαβε η κλιματική κρίση, είναι εδώ», είπε.

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τα φαινόμενα αυτά τα βλέπουμε σε κράτη με ισχυρές οικονομίες και δυνατές υποδομές, όπως Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Καναδά. Άρα κάτι διαφορετικό γίνεται εδώ και έχουμε μείνει πίσω. Δεν ξέρω εάν προλαβαίνουμε με τους ρυθμούς που γίνονται τα έργα. Η κρίση πάει πιο γρήγορα από ότι πάμε εμείς».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως πέρα από την πρόληψη, θα πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα των υποδομών στη χώρα.

«Σοκαρίστηκα από τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά»

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος τον απώθησαν άγρια από τον καταπέλτη του πλοίου, στο οποίο προσπάθησε να ανέβει. Όπως είπε ο ίδιος, οι εικόνες της δολοφονίας που είδαν το φως της δημοσιότητας και η αγριότητα των μελών του πληρώματος ήταν εκείνα που τον σόκαραν.

«Να τον σπρώξουν να πέσει στη θάλασσα; Να αδιαφορούν παντελώς, αν γυρίσουν την πλάτη τους και να φύγει το καράβι; Και να αφήσουν τον άνθρωπο να πνιγεί, να τους φωνάζουν οι επιβάτες από πάνω;», αναρωτήθηκε.

«Πρέπει να το δούμε ως κοινωνικό φαινόμενο, τη ζούγκλα που υπάρχει στην κοινωνία. Το κράτος έλειπε. Νομίζω τα τελευταία φαινόμενα δείχνουν μία αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Αυτό δεν αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά όλες τις δομές του κράτους».

Ο Γιάννης Μώραλης σχολίασε πως το κράτος αντιδρά αργά σε απλά ζητήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα μία δομή του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί, όπως είπε, παράνομα και δίχως αδειοδότηση δίπλα σε σχολική μονάδα. Τόσο ο ίδιος όσο και το δημοτικό συμβούλιο το έχουν καταγγείλει, ωστόσο δεν υπήρξε αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς.



Ροη Ειδήσεων