Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΗ αλήθεια για την «τέντα» στο Ζηρίνειο

Η αλήθεια για την «τέντα» στο Ζηρίνειο

Το Ζηρίνειο αποτελεί  μία μεγάλη αθλητική «κυψέλη» των βορείων προαστίων μετά το ΟΑΚΑ και είναι σημείο αναφοράς για τους αθλητές, τους συλλόγους και ασφαλώς τους φιλάθλους.

Τον Ιανουάριο του 2022 κατεστράφη από την χιονόπτωση η τέντα στο Ζηρίνειο.  Η δημοτική Αρχή προχώρησε σε έρευνα αγοράς και συστηματική προσπάθεια χρηματοδότησης προκειμένου το Ζηρίνειο να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο προπονητήριο. Στο πλαίσιο αυτό κηρύχθηκε  διαγωνισμός για την  κατασκευή νέου σύγχρονου μπαλονιού με αερουποστηριζόμενο θόλο. Όμως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε κατόπιν προσφυγής εργολάβου που δεν συμμετείχε στη διαδικασία .

Ο Δήμος προχώρησε σε νέα μελέτη προκρίνοντας την κατασκευή  «μπαλονιού» το οποίο είναι κλασικού τύπου (μεταλλικός σκελετός).  Ο διεθνής διαγωνισμός  δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Η φροντίδα μας για τον αθλητισμό της πόλης είναι δεδομένη. Βούληση μας είναι πολύ σύντομα να τοποθετηθεί στο Ζηρίνειο μπαλόνι το οποίο θα δώσει νέα πνοή στους συλλόγους στα τμήματα υποδομών, αλλά και σε όλους όσοι αθλούνται. Κάθε  φημολογία ότι ο χώρος θα γίνει κάτι διαφορετικό από μπαλόνι (πχ πάρκινγκ ή κερκίδα) είναι κακόβουλη και κακοπροαίρετη».

Μέχρι την τοποθέτηση του μπαλονιού ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε προσωρινή διαμόρφωση του χώρου σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.



Ροη Ειδήσεων