Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ισίδωρος Μάδης: «Ισχυρή και καθαρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή για να...

Ισίδωρος Μάδης: «Ισχυρή και καθαρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή για να πάει μπροστά ο Δήμος Παιανίας»

60.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων παρουσίασε ο Δήμαρχος Παιανίας

Οι δέκα προγραμματικές δεσμεύσεις για την επόμενη δημοτική περίοδο

Ποιοι είναι οι 106 υποψήφιοι του συνδυασμού Αλλάζουμε Μαζί

Μήνυμα νίκης έστειλαν από το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία οι περισσότεροι από 1200 δημότες που έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του συνδυασμού του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη.

Συνολικά 106 υποψήφιοι, με διαφορετική ταυτότητα ο καθένας, στάθηκαν στο πλευρό του δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αλλάζουμε Μαζί, έτοιμοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που εξελίσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ισίδωρος Μάδης σε έναν σύντομο απολογισμό αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις ύψους 60.000.000 ευρώ περίπου που εξασφάλισε για τον Δήμο Παιανίας. «Το δικό μου όνειρο, το δικό μας όνειρο είναι να κάνουμε τον Δήμο μας έναν από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Αττική.

Να προσελκύσουμε επενδύσεις, να φτιάξουμε πρότυπες κοινωνικές δομές, να αναβαθμίσουμε τις βασικές υποδομές. Να κρατήσουμε στον τόπο μας τα παιδιά μας. Αυτό δεσμευτήκαμε να κάνουμε το 2019 και αυτό παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας και αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικότερα έργα που έγιναν, λέγοντας:

  • Επανεκκινήσαμε το δίκτυο ακαθάρτων στην Παιανία που είχε εγκαταλειφθεί από το 2017 και μάλιστα αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του εντάσσοντας σε αυτό και τις συνδέσεις των ακινήτων.
  • Επαναφέρουμε τη δημοτική συγκοινωνία. Αρχές του 2024 τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους εξυπηρετώντας τους κατοίκους
  • Ξεκολλήσαμε τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχείου: ενώ η αρχαιολογία θα έπρεπε να μπει στο χώρο από το 2017 αυτό έγινε μόλις το 2020. Τώρα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους και ξεκινά η ανέγερση
  • Βάλαμε σε τάξη τα κοιμητήρια του δήμου μας δείχνοντας σεβασμό στους κεκοιμημένους και τους οικείους τους
  • Δημιουργήσαμε νέους κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές.
  • Επεκτείνουμε το δίκτυο ύδρευσης καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων
  • Οι διανοίξεις στο Μιχούλι και η κύρωση της πράξης εφαρμογής της Βορείου Γειτονιάς είναι μόνο δύο από τα έργα που μας κάνουν περήφανους.
  • Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Κορυτσάς με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Τα Γλυκά Νερά θα αποκτήσουν την κεντρική πλατεία που ποτέ δεν είχαν αλλά και ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.
  • Σε τροχιά ανάπτυξης πέρασε μετά από 20ετή αναμονή και ο οικισμός της Αργιθέας με την τακτοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Παιανίας και εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο.
  • Ο Δήμος Παιανίας αποκτά Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ξεκαθαρίζοντας οριστικά τις χρήσεις γης. Έτσι οι περιουσίες μας αποκτούν προστιθέμενη αξία, επιτρέποντας την αξιοποίησή τους.
  • Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ήταν αφημένα στην τύχη τους. Πλέον εντάσσονται στον κρατικό σχεδιασμό για αξιοποίησή τους με τον Δήμο Παιανίας να διατηρεί τα δικαιώματα του στο χώρο αλλά και συμμετοχή στη διοίκηση του φορέα. Εξασφαλίσαμε τη μελέτη αλλά και τη χρηματοδότησή της!
  • Αποκαταστήσαμε αθλητικούς χώρους: το ΔΑΚ Παιανίας έχει αλλάξει όψη, τα γηπεδάκια στην Αττικής το ίδιο, στο Φούρεσι οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους δυο νέα γήπεδα, σύγχρονα και ασφαλή.
  • Ξεκινά η ανάπλαση στο τμήμα της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς από τη Λεωφόρο Λαυρίου έως την οδό Αρτέμιδος στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης οδικής ασφάλειας.
  • Αποκαθιστούμε το οδικό δίκτυο των Γλυκών Νερών που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει του κατοίκους. Άμεσα ξεκινά το έργο βελτίωσης 19 χιλιομέτρων οδικού δικτύου. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, ανάδοχος προέκυψε.
  • Πραγματικότητα γίνεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το πρώτο σχολείο που θα ανεγερθεί στον δήμο μας μετά από 20 και πλέον έτη.
  • Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται άλλο ένα μεγάλο έργο του Δήμου Παιανίας. Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Παιανίας» ένα σημαντικό έργο, κοινωνικής δικαιοσύνης, με την ολοκλήρωση του οποίου θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση του κόστους διαχείρισης.

«Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους είναι το γεγονός πώς δεν κρυφτήκαμε ποτέ και δεν σπρώξαμε κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ανοίξαμε όλα τα θέματα, δρομολογήσαμε λύσεις και πλέον είμαστε έτοιμοι τα επόμενα χρόνια να περάσουμε στη φάση της τελικής υλοποίησης των έργων» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Μάδης και έθεσε τα διλήμματα της κάλπης ζητώντας «ισχυρή και καθαρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή»: «Στις 8 Οκτώβρη αποφασίζουμε κυριολεκτικά για τη ζωή μας, εάν θέλουμε έναν ισχυρό, νοικοκυρεμένο και σύγχρονο Δήμο, εάν θέλουμε σύγχρονες υποδομές, εάν θέλουμε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή, εάν θέλουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας, εάν θέλουμε να πάμε μπροστά και όχι να γυρίσουμε πίσω».

Δέκα προτεραιότητες για τη νέα περίοδο
Ο Δήμαρχος Παιανίας παρουσίασε και τις 10 προτεραιότητες της νέας περιόδου. Αυτές είναι:

  • Διανοίξεις οδών και έργα οδοποιίας στο Γήπεδο (ΠΕ2), στο Τρίγωνο Λαγού (ΠΕ5), στον Άγιο Αντρέα (ΠΕ6), στην Άνοιξη (ΠΕ7), στο ΜΕΚ (ΠΕ8) Παιανίας και στη Βόρεια Γειτονιά Γλυκών Νερών αλλά και σε περιοχές εκτός σχεδίου.
  • Κατασκευάζονται υπαίθριοι αθλητικοί χώροι στο Μιχούλι (ΟΤ538) και στην ΠΕ8 (ΜΕΚ) Παιανίας (ΟΤ 8050)
  • Προχωρούν αστικές αναπλάσεις στα Γλυκά Νερά Κορυτσάς & Νάξου (ΟΤ 32) & στον Αι Γιώργη (ΟΤ57), στο Μιχούλι (ΟΤ 566) και στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα (ΠΕ6) της Παιανίας (ΟΤ 6042)
  • Εφαρμόζεται Net Metering/ενεργειακός συμψηφισμός στην παλιά χωματερή για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στα δημοτικά κτίρια
  • Κατασκευάζεται πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Βόρεια Γειτονιά και νέος παιδικός Σταθμός στο Μιχούλι

Σε εξέλιξη βρίσκονται και τέσσερις μελέτες:

  • Για την κατασκευή πολιτιστικών κέντρων στο μύλο του Φριτς και στο Φούρεσι
  • Για τη συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Παιανίας
  • Για νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Παιανίας και για 4ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά.
  • Μετά την αποκατάσταση των γηπέδων στο ΔΑΚ Παιανίας σειρά έχει η ενεργειακή του αναβάθμιση και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.
  • Προχωρά η κατασκευή νέου αμαξοστασίου σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων στον ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες για τους εργαζομένους και ασφαλές περιβάλλον για την κινητή περιουσία του Δήμου Παιανίας

«Αυτά δεν θα τα κάνω μόνος μου αλλά με την ομάδα που εσείς θα επιλέξετε να με πλαισιώσει. 106 συνδημότες μας συστρατεύονται στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019. Στέκονται πλάι μου έτοιμοι, με ιδέες και διάθεση να προσφέρουν για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ καθεμία και καθέναν για την εμπιστοσύνη» είπε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης υποδεχόμενος τους υποψήφιους του συνδυασμού Αλλάζουμε Μαζί.
Δεσμεύθηκε πως «το 2029 ο Δήμος Παιανίας θα είναι ένας δήμος σύγχρονος, με ουσιαστικές υποδομές και κοινωνική δικαιοσύνη. Ενας δήμος της εποχής του που θα σέβεται τους δημότες» τονίζοντας ότι «στην πορεία μου από το 2010 ποτέ δεν υποσχέθηκα το αδύνατο. Αντιθέτως, στάθηκα ειλικρινής απέναντί σας και δεσμεύθηκα μόνο για όσα μπορούν να γίνουν. Γιατί θέλω να σας κοιτώ στα μάτια».

Οι υποψήφιοι του συνδυασμοί Αλλάζουμε Μαζί

  • Δημοτικό Συμβούλιο
  1. Αγγελής Σπυρίδων
  2. Αγγελοπούλου-Κωνσταντίνου Ζωγράφω (Ζωή)
  3. Αθανασίου (Ντούλιος) Αθανάσιος (Θάνος)
  4. Αντωνίου Μιλτιάδης (Μίλτος)
  5. Βαληλής Δημήτριος
  6. Βαρδής Ιωάννης
  7. Βαρδινογιάννης Γεώργιος
  8. Βλάχος Χρήστος
  9. Βλάχου Κωνσταντίνα
  10. Γαβαλά-Κουτσοκέρα Μαρία
  11. Γιαννάκης Νικόλαος
  12. Γιαννακόπουλος Αντώνιος
  13. Γιαννάκου  Ιωάννα-Μαρία (Μαργιάννα)
  14. Γκικαπέππας Βασίλειος
  15. Δάβαρης Γεώργιος (Μπάμης)
  16. Δαμκαλής Σωκράτης
  17. Ζήκος Ηλίας
  18. Ηλιόπουλος Χρήστος
  19. Θανάσης Σταύρος (Ντούλιος)
  20. Καφτάνης Αντώνης
  21. Κουφόπουλος Νικηφόρος
  22. Κωστοπούλου-Ζιαμπάρα Θεοδώρα (Δώρα)
  23. Κωτσαράς Δημήτριος (Ρισέλης)
  24. Λεκκάκου-Φρέσκου Μάρθα
  25. Μαστρογιαννόπουλος Στέφανος
  26. Μικρώνης Άγγελος
  27. Μιχαήλ Χρήστος
  28. Μιχαλάτου-Βασιλείου Άννα
  29. Μιχαλόπουλος Αθανάσιος (Λυμπέρης)
  30. Μπάκα Ουρανία
  31. Μπαράκος Μιχαήλ
  32. Μπόκολα Σωτηρία (Ρούλα)
  33. Μπόνου Ευτυχία
  34. Μπούας Ιωάννης
  35. Νικολογιάννη  Αικατερίνη
  36. Παναγοπούλου-Μαλιαμάνη Όλγα
  37. Πανούσης Ιωάννης
  38. Παπαδιώτη Ελευθερία (Ρίτα)
  39. Παπέλης Κωνσταντίνος
  40. Πατέλης Αντώνιος
  41. Πατενταλάκης Γεώργιος
  42. Πετρίδου-Τσουκαλά Παναγιώτα (Γιώτα)
  43. Πρεβεδώρος Χρήστος
  44. Πρίφτη  Μαργαρίτα (Κρίπα)
  45. Ράμμου Γιαννούλα (Ιωάννα)
  46. Ρέππας Χαράλαμπος
  47. Σαλούρου-Υφαντή Μαρία
  48. Σαμωνάς Ξύκης Ιωάννης
  49. Σανιδά Κωνσταντίνα
  50. Σπηλιοπούλου Γεωργία
  51. Στάμου Χριστόφορος
  52. Στάμου  Ιωάννης (Τζονι)
  53. Στεργίου Χρήστος
  54. Συκαράς Μιχαήλ
  55. Τριποτσέρης Θεόδωρος (Άκης)
  56. Χουλιάρας Κωνσταντίνος
  57. Χούντα (Μπακούση)  Ειρήνη (Ρένα)
  58. Χριστοδούλου  Αναστάσιος
  59. Χρονοπούλου-Μανωλέσου Χρυσούλα
  • Δημοτική Κοινότητα Παιανίας
  1. Αδάμ-Χούντα Καλλιόπη
  2. Ανδρέου Ιωάννης (Τσίμπης)
  3. Αποστόλου Φωτεινή (Φένη)
  4. Βυζανιάρη-Ραβανοπούλου  Ασπασία
  5. Γεωργακόπουλος Ιωάννης
  6. Γεωργοπούλου Κωνσταντίνα Ελένη
  7. Μπάτρη  Φωτεινή (Φιλιούρη)
  8. Μπουτίνα-Καρακοφωλίτη Παρασκευή (Βούλα)
  9. Μυλωνάς Αθανάσιος (Κουτσός)
  10. Νικολαϊδη  Γεωργία (Γιούλη)
  11. Οικονομάκη-Καραγώγου  Ειρήνη
  12. Παπαδημητρίου  Άννα
  13. Παπαχαραλάμπους Ιωάννης
  14. Πατσίλας Στέργιος
  15. Προτσώνη-Ταλαδιανού  Σταυρούλα
  16. Σιδέρη  Κωνσταντίνα
  17. Σπαής Ιωάννης
  18. Σταυρίδης Αλέξανδρος
  19. Τζιβελέκη Μαρκέλλα
  20. Τσιγερίδη-Αλάνη Κρυσταλένια
  21. Φατούρου-Γεωργίου  Βασιλική
  22. Φλεριανός  Ιωάννης
  23. Φωτεινάκης Ανδρέας
  24. Χελιδονόπουλος Ιωάννης
  25. Χούντα Ειρήνη
  26. Χουχουλή  Μαρία
  • Δημοτική Κοινότητα Γλυκών Νερών
  1. Αλεξοπούλου Μαρία
  2. Δεληγιώργη Ελένη
  3. Δημητρόπουλος Ανάργυρος (Αργύρης)
  4. Δημητρόπουλος Σπυρίδων
  5. Δρούγκας  Γεώργιος
  6. Κατσίφα-Χανοπούλου  Στυλιανή
  7. Κοτσώνης Παναγιώτης (Τάκης)
  8. Κουτσαντωνόπουλος Ηλίας
  9. Κουτσογιώργος Δημήτριος
  10. Κρόκος Άγγελος
  11. Λιανός Στυλιανός (Στέλιος)
  12. Λιγνός  Αντώνιος
  13. Μποφίλιος  Νικόλαος
  14. Μπρούλιας Χρήστος
  15. Νικολοπούλου Θεοδώρα
  16. Οικονόμου Στυλιανός (Στέλιος)
  17. Παϊδα Χριστίνα Μαρία
  18. Παπαδοπούλου Φρατζέσκα
  19. Σιδεράκης Χρήστος Αριστείδης
  20. Στεφάνου Ντανιέλα Ελένη
  21. Τριανταφύλλου Γεώργιος



Ροη Ειδήσεων