Δευτέρα 13 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Κ. Ζαχαριάδης: Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες Αθηναίους μέσα από τον προγραμματικό...

Κ. Ζαχαριάδης: Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες Αθηναίους μέσα από τον προγραμματικό μας λόγο και το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης παρουσίασε τις προτάσεις της «Ανοιχτής Πόλης» για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Αθήνας.
Σε συνέντευξη στον Αθήνα 984 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκράτες δημότες να τον εμπιστευθούν, υπογράμμισε τη βούληση να ενώσει με πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα πολλές διαφορετικές φωνές, προβάλλοντας ως μόνη εναλλακτική στην πρωτεύουσα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 
«Η υποψηφιότητά μου με την «Ανοιχτή Πόλη» δεν είναι μια προσπάθεια κομματικής καταγραφής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκράτες δημότες, διεκδικούμε την ψήφο κάθε πολίτη με δημοκρατικές ιδέες.  Θέλουμε με πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα να ενώσουμε πολλές διαφορετικές φωνές και διαδρομές στην πόλη. Με την έννοια αυτή το ψηφοδέλτιο, καθώς και ο προγραμματικός μας λόγος απευθύνονται σε όλους τους δημοκράτες δημότες της Αθήνας. Θέλουμε να συνομιλήσουμε μαζί τους. Να τους ακούσουμε για να συνδιαμορφώσουμε  την επόμενη μέρα στο Δήμο. Στόχος μας είναι να υπάρχει εναλλακτική σε μία δημοτική αρχή, που θεωρούμε ότι παράγει περισσότερα προβλήματα κι αδιέξοδα από όσα μπορεί να λύσει. Θεωρούμε ότι εμείς είμαστε αυτή η εναλλακτική. Προκειμένου όμως να μπορέσουμε να το πετύχουμε, δεν αρκεί ούτε η κομματική συσπείρωση, ούτε ένα άθροισμα δυνάμεων που απλά κάνουν κομματική καταγραφή» είπε -ανάμεσα σε άλλα- στην παρέμβασή του στην εκπομπή της Σοφίας Μπερετάνου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της Αθήνας, ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόταξε τα θέματα ασφάλειας. Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της Δημαρχίας Μπακογιάννη στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες ακόμα και με άσκηση πίεσης στην Κεντρική Διοίκηση, αν χρειαστεί.
«Δεν θα ισχυριστώ ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι μαύρη κι άραχνη. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες έχει συντελεστεί πρόοδος και άλλες δύσκολες, στην “πίσω αυλή” της πόλης κοντά στο κέντρο… Υπάρχουν γειτονιές με άλλα λόγια  που παραμένουν σε οπισθοδρόμηση. Όπως έχει πει ο κ Μπακογιάννης  και δεν διαφωνώ, όταν λύνονται τα προβλήματα στην πόλη υποχωρεί η ακροδεξιά .. Όμως, σε κάποιες γειτονιές συμβαίνει το αντίθετο γι αυτό και  ανεβαίνει  η ακροδεξιά …. Να δούμε λοιπόν κάθε πρόβλημα, σε κάθε περιοχή. Είτε πρόκειται για εξαρτημένους ανθρώπους, είτε για άλλα ζητήματα. Πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα, πρέπει δήμος και πολιτεία να είναι παρόντες και να δίνεται συγκεκριμένη λύση σε κάθε ζήτημα. Κάθε πρόβλημα πρέπει να λύνεται ειδικά.  Οφείλουμε  να κάνουμε βιώσιμο το κέντρο της Αθήνας  και για να το πετύχουμε θα ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου. Κι εκεί  όπου σταματούν οι δημοτικές αρμοδιότητες , εμείς θα αναλάβουμε μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες» γνωστοποίησε προσθέτοντας πως «θα πιέσουμε την κεντρική διοίκηση, αν χρειαστεί.»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ 
Όσον αφορά στο  θέμα της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης, επεσήμανε ότι συνιστά θεσμικό πρόβλημα για τη δημοκρατία. Το εντόπισε στο γεγονός ότι του επιτράπηκε να συμμετάσχει στην αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που δεν είχε συμβεί ωστόσο στις βουλευτικές εκλογές.
«Διεκδικούμε την ψήφο κάθε πολίτη με δημοκρατικές ιδέες και δίνουμε τη μάχη καθημερινά απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Υπάρχει θεσμικό πρόβλημα στην δημοκρατία στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη. Δεν γίνεται να του απαγορεύεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές και τώρα στην αναμέτρηση για την Τοπική αυτοδιοίκηση, να μην συμβαίνει το ίδιο. Πρέπει να δούμε τα ζητήματα της πόλης που τροφοδοτούν τέτοιες πολιτικές» .
                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κώστας Ζαχαριάδης  σε ερώτημα σχετικά με τις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη που έχει ταράξει τα νερά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάθε υποψηφιότητα έχει να πει ενδιαφέροντα πράγματα. Εύχομαι σε όλους επιτυχία. Και προτίμηση και άποψη έχω, δεν έπαψα να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ  και σε άλλους χώρους , δεν είμαι κάποιος άλλος. Τώρα όμως, έχω να κάνω διαφορετική δουλειά …Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή κι είναι καλό να υπάρχει η δυνατότητα στην κοινωνική βάση του κόμματος να επιλέξει τη νέα ηγεσίαΓενικά, όταν αλλάζει ηγεσία ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σπουδαίο γεγονός. Για τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και την χώρα. Τα κόμματα οφείλουν να υπηρετούν το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι κλειστές δομές αναπαραγωγής του εαυτού τους» ήταν η τοποθέτησή του.



Ροη Ειδήσεων