Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήMain RightΚασσελάκης: Η σημαντική αναφορά σε δημάρχους & περιφερειάρχες -Τι πρότεινε

Κασσελάκης: Η σημαντική αναφορά σε δημάρχους & περιφερειάρχες -Τι πρότεινε

Μπορεί η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο σημερινό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης αλλά και των συνέδρων λόγω του ότι ήταν η “πρώτη” επίσημη του ως υποψηφίου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο ελάχιστοι παρατήρησαν μια κρίσιμη αποστροφή του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην πρεμιέρα του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να καταθέσει την δική του πολιτική πλατφόρμα και στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του κόμματος. Άλλωστε, σε 36 μέρες από σήμερα διεξάγονται οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μια εξόχως δύσκολη μάχη για την Κουμουνδούρου.

Τι είπε όμως ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να επιλέγουν τα μέλη του κόμματος ποιοι θα είναι υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Το ίδιο δε, πρότεινε, και για την κεντρική πολιτική σκηνή όσον αφορά τους βουλευτές.

“Αρχίζοντας από τα προκριματικά ψηφοδέλτια παντού – να είναι τα ίδια τα μέλη που θα αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αν και η προσέγγιση περί προκριματικών εκλογών αλλά και η δυνατότητα να επιλέγουν τα μέλη τους υποψηφίους του κόμματος είναι αμερικανική, έχει μια συγκεκριμένη στοχοθεσία: “Nα πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ”να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και να γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού” όπως τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

“Και σε αυτήν την πορεία θα είμαι μέσα στην κοινωνία, παροτρύνοντας και εξοπλίζοντας τα μέλη μας να συμμετέχουν στον κοινωνικό ιστό: στους συλλόγους, στις κοινότητες, στα επιμελητήρια, στα συνδικάτα, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνικές δράσεις”.

Παρότι οι επικριτές -εντός και εκτός κόμματος- τον κοροϊδεύουν ότι δεν γνωρίζει τα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα εν Ελλάδι πράγματα, ο Στέφανος Κασσελάκης εντόπισε και περιέγραψε με τον πιο εύστοχο τρόπο το τεράστιο έλλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια και εν γένει σε αυτό που περιγράφεται ως κοινωνία των πολιτών.

Πολλοί βιάστηκαν να απαξιώσουν τον Κασσελάκη, αλλά μάλλον φαίνεται ότι πρέπει πρώτα να μελετήσουν καλά τα όσα λέει.

Αναλυτικά το επίμαχο σημείο στην ομιλία του κ. Κασσελάκη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει θέμα κανόνων – έχει θέμα εσωτερικής δημοκρατίας. Και η μεγαλύτερη τομή που θα κάνω ως Πρόεδρος
θα είναι η άμεση επαφή με τα μέλη μας, με τις Ομάδες Μελών, οι οποίες θα γίνουν άμεσα εργοστάσια παραγωγής πολιτικής και
αναμεταδότες πολιτικής σκέψης.

Αρχίζοντας από τα προκριματικά ψηφοδέλτια παντού – να είναι τα ίδια τα μέλη που θα αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού. Και σε αυτήν την πορεία θα είμαι μέσα στην κοινωνία, παροτρύνοντας και εξοπλίζοντας τα μέλη μας να συμμετέχουν στον κοινωνικό ιστό: στους συλλόγους, στις κοινότητες, στα επιμελητήρια, στα συνδικάτα, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνικές δράσεις.

Τα μέλη του κόμματος θα αισθάνονται ότι έχουν έναν προσιτό μαχητή δίπλα τους, και θα το βλέπουν και στην πράξη. Θα
επικοινωνούν και θα λαμβάνουν απάντηση από την ηγεσία του κόμματος. Έχει καταντήσει να είναι στίγμα το να είσαι Συριζαίος, αλλά σας δίνω το λόγο μου ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα. Γιατί η Δεξιά της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου πρέπει να ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά. Πρέπει να βρει τον μάστορά της…

πηγή:autodioikisi



Ροη Ειδήσεων