Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΚέρδισε ο Δήμος τον δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής Πανόραμα...

Κέρδισε ο Δήμος τον δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής Πανόραμα – Σκαλοπάτι – Άγιος Χαράλαμπος

Έπεσαν και τα τελευταία εμπόδια για τον αποχαρακτηρισμό της υπό πολεοδόμησης περιοχής Πανόραμα-Σκαλοπάτι-Άγιος Χαράλαμπος.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στη συζήτηση που διεξήχθη στις 31-5-2023 αποφάσισε ότι ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή η ένσταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατά της πράξης χαρακτηρισμού που είχε ζητήσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για την εν λόγω περιοχή (Πανόραμα- Σκαλοπάτι-Άγιος Χαράλαμπος).

Μετά την παραπάνω εξέλιξη κάθε ιδιωτική έκταση μέσα στο περίγραμμα της υπό πολεοδόμησης περιοχής που προβλέπεται από τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μεσογείων του 2003, έχει πλέον μη δασικό χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο έκανε δεκτή την ένταση της Αποκεντρωμένης και του Υπ. Εσωτερικών μόνο όσον αφορά το κληροτεμάχιο 1448 (έκταση περίπου 2.100 τμ) η οποία είναι δημοτική έκταση και αναμένεται προφανώς να ενταχθεί στο σχέδιο ως κοινόχρηστος χώρος άλσους ή πάρκου.
Εν κατακλείδι τεκμαίρεται πλέον η νομιμότητα να προχωρήσει η ολοκληρωτική πολεοδόμηση εντός των ορίων της ΖΟΕ Μεσογείων ώστε το σχέδιο να διαβιβαστεί στο ΣΥΠΟΘΑ και στο ΣτΕ, και να ακολουθήσει ΦΕΚ κλείνοντας έτσι οριστικά μια μακρά περίοδο από το 1987 οπότε ξεκίνησε η πολεοδομική μελέτη.

Βάζουμε τις βάσεις για την πολεοδομική ευταξία του Δήμου μας, υλοποιούμε το ολιστικό σχέδιο ένταξης περιοχών προστατεύοντας το περιβάλλον και δίνοντας αξία στις περιουσίες των πολιτών.

Συνεχίζουμε…



Ροη Ειδήσεων