Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Κηφισιά: Αγιασμός του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών»...

Κηφισιά: Αγιασμός του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών» στη Νέα Ερυθραία

Τα άμεσα αντανακλαστικά του σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και την ενσυναίσθησή του έδειξε για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον Αγιασμό του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών» στη Νέα Ερυθραία.

Πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παραβρέθηκαν στην λιτή εκδήλωση προσφέροντας παράλληλα είδη πρώτης ανάγκες για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται στον Βόλο και στην Καρδίτσα από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις. Μάλιστα πριν την έναρξη της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα αυτής της τραγωδίας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ορμώμενος από όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας αναφέρθηκε στο ζήτημα των φυσικών καταστροφών και στο σημαντικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε, όπως σημείωσε, για τα παραπάνω η επιστήμη ειδοποιεί την ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια ακόμα πιο έντονα.

«Έχουμε καθαρά ρέματα και ισχυρή Πολιτική Προστασία»

Ο Δήμαρχος θύμισε σε όλους ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη βρίσκονται στους πρόποδες της Πεντέλης. Από το βουνό «κατεβαίνουν τεράστιοι όγκοι νερού χωρίς να υπάρχει πλέον το δάσος που κάποτε τους συγκρατούσε. Έχουμε στην πόλη μας ρέματα τα οποία φροντίζουμε να είναι διαρκώς ανοιχτά και καθαρά, κάτι το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια μας» είπε ο Γιώργος Θωμάκος.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει γίνει ισχυρή σε σχέση με τα παλαιοτέρα χρόνια καθώς πλέον διαθέτει  εκπαιδευμένο δυναμικό και  σύγχρονο εξοπλισμό.

«Θωρακισμένες από τα τρέχοντα καιρικά φαινόμενα η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη»

Η αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς φάνηκε και πριν 2 χρόνια στην φωτιά στις Αδάμες, όπου έσωσε πολλές περιουσίες από την πύρινη λαίλαπα. «Και προχθές οι εργάτες της Πολιτικής Προστασίας ήταν όλη τη νύχτα έξω καθαρίζοντας τα φρεάτια από τα φερτά υλικά» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι κάθε χρόνο τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν χιλιάδες στρέμματα κοινόχρηστων χώρων, αλλά και δασικές εκτάσεις. «Πριν από περίπου 2 χρόνια έγιναν πρωτοφανείς καθαρισμοί στην Καστρίτσα και το δάσος Φασίδερι» ξεκαθαρίζοντας ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη είναι θωρακισμένες από τα τρέχοντα καιρικά φαινόμενα.

«Πρωτοπορούμε με αισθητήρες πυρανίχνευσης»

 «Φέτος για πρώτη χρονιά και πρωτοπορώντας πανελληνίως ο Δήμος μας τοποθέτησε μέσα στα δάση αισθητήρες πυρανίχνευσης που είναι σε θέση να ειδοποιούν για οποιαδήποτε αλλαγή στη θερμοκρασία, ακόμα και για την πιο μικρή φλόγα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος.

«Έτοιμο να δημοπρατηθεί ο Ρέμα Κοντοχρήστου»

Την ικανοποίηση των πολιτών προκάλεσε η είδηση ότι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που περιμένουν γενιές της Νέας Ερυθραίας, αυτό του ρέματος Κοντοχρήστου βρίσκεται «μία ανάσα» από το να δημοπρατηθεί.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα θωρακίσει τη μισή Νέα Ερυθραία, όλο το Μορτερό από την οδό Εθνικής Αντίστασης και κάτω» υπογράμμισε ο Γιώργος Θωμάκος και πρόσθεσε: «Ως διοίκηση μαζί με την Περιφέρεια Αττικής πιέσαμε τους αρμόδιους φορείς. Το ΣτΕ που μελετά και εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι έτοιμο να δώσει την τελική του έγκριση, ώστε η Περιφέρεια Αττικής που έχει την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να πάει σε δημοπράτηση». Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος δεν αποκλείεται η δημοπράτηση αυτού του σπουδαίου έργου να γίνει ακόμα και μέσα στο 2023.

«Θα προγραμματιστούν αντιπλημμυρικά έργα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ»

Στη συνέχεια μίλησε για την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων μεσαίας κλίμακας όπως αυτό της οδού Ανδρούτσου, τονίζοντας ότι συνεχίζει η διοίκηση τις μελέτες και για άλλα σημεία της πόλης.

Ο Γιώργος Θωμάκος μιλώντας με αριθμούς τόνισε «Από την Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να γίνουν μελέτες συνολικού κόστους 600.000 ευρώ και να προγραμματιστούν αντιπλημμυρικά έργα για τα επόμενα χρόνια συνολικού κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ».

«Προτεραιότητα η ασφάλεια όλων μας»

Ειδική αναφορά έκανε από τη Νέα Ερυθραία ο Γιώργος Θωμάκος και στο θέμα της ασφάλειας, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργεί συγκεκριμένο πρόγραμμα με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης κατά τις βραδινές ώρες. Πέντε ιδιωτικά περιπολικά και φρουροί βρίσκονται όλη τη νύχτα περιπολούν σε σημεία της πόλης ανεβάζοντας κατακόρυφα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Όχι στην χαλαρή ψήφο, είναι εκλογές μίας Κυριακής»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον Γιώργο Θωμάκο να αναφέρεται στις Δημοτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Για ακόμα μία φορά τόνισε ότι στον Δήμο Κηφισιάς όλα θα κριθούν από την πρώτη Κυριακή καθώς υπάρχουν μόνο 4 υποψήφιοι συνδυασμοί. «Αγαπητοί συμπολίτες δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χαλαρή ψήφο. Όλα θα κριθούν την πρώτη Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Ερυθραία είναι μία σύγχρονη πόλη με βαθιά ψυχή»

 «Η Νέα Ερυθραία μας είναι η προσφυγούπολη που έκανε την υπέρβαση και είναι σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες πόλεις στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Όταν ανέλαβα Δήμαρχος, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, βάλαμε έναν στόχο. Ποιος ήταν αυτός; Να μη νομίζει ο μέσος συμπολίτης μας από τη Νέα Ερυθραία ότι η πόλη του έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση την Κηφισιά. Τους διαβεβαιώ ότι για την δική μας διοίκηση αυτό δεν ισχύει! Εμείς από την πρώτη ημέρα δώσαμε μεγαλύτερο βάρος στη Νέα Ερυθραία και αυτό είναι μετρήσιμο και αποδεικνύεται».

Ο Γιώργος Θωμάκος θύμισε στους πολίτες τα παρακάτω που έγιναν στη Νέα Ερυθραία:

·         Τα πρώτα έργα ενεργειακής αναβάθμισης έγιναν στα κτήρια της Νέας Ερυθραίας

·         Η Πλατεία 28ης Οκτωβρίου έγινε βιοκλιματική

·         Η παράδοση της Βίλας Μπότση, η οποία λειτουργεί ως χώρος Πολιτισμού

·         Η ανακαίνιση της Βίλας Κώστα η οποία είναι το στολίδι της Νέας Ερυθραίας

·         Ενίσχυση όλων των σχολείων

·         Φυσικό αέριο με τη συνδρομή του Δήμου

·         Ασφαλτοστρώσεις 47.369 τμ

·         Κατασκευάστηκαν και επισκευάστηκαν 8.300 τμ πεζοδρομίων

·         Διανοίξεις οδών

«Το μεγαλύτερο έργο μας στη Νέα Ερυθραία η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης»

Ειδική αναφορά έκανε ο Γιώργος Θωμάκος στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης  το οποίο το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο έργο στη Νέα Ερυθραία. «Τέρμα ο αμίαντος, καθώς τοποθετήσαμε νέους σωλήνες. Ένα έργο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφενός θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 8.000 ψηφιακοί υδρομετρητές έχουν ήδη εγκατασταθεί.

 «Σύντομα παραδίδουμε πλήρως ανακατασκευασμένο το 1ο Δημοτικό»

Ένα από τα έργα για το οποίο μπορεί αισθάνεται δικαιωμένη η διοίκηση του Δήμου είναι αυτό της ανακατασκευής του παλαιού και ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας. «Κάποιοι κουκούλωναν τα έργα, κάποιοι έβαζαν τις μελέτες στο συρτάρι. Τολμήσαμε και κάναμε μελέτη στατικής επάρκειας και βγήκε ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο. Πήραμε την απόφαση και κλείσαμε το σχολείο. Έγινε μεγάλος διαγωνισμός από την ΚτΥπ και ο Δήμος με δική του θέληση διέθεσε 1 εκατομμύριο ευρώ. Το κράτος διέθεσε ακόμα 2,5 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο Δήμαρχος.

«Ξαναζεί το ιστορικό μας σχολείο»

Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε το σχολείο οριακά αυτές τις ημέρες να είχε παραδοθεί. Όμως μετά από αίτημα του εργολάβου, υπήρξε νέα παράταση η οποία τελειώνει τον Νοέμβριο. «Το σχολείο είναι ολοκληρωμένο κατά 85%. Άρα το όραμα μας να ξαναζήσει το ιστορικό μας σχολείο γίνεται πράξη».

 «Τα μπαρ στη Νέα Ερυθραία έσπειρε η παλιά διοίκηση που ζητά ξανά την ψήφο σας»

Ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα τους κατοίκους της περιοχής είναι ασφαλώς και τα μπαρ που… έσπειρε η παλιά διοίκηση.  «Όταν λέω παλαιά διοίκηση εννοώ παρούσα υποψηφιότητα. Εννοώ συνδυασμό αντίπαλο ο οποίος εκφράζει όλη την παλιά διοίκηση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που εκπροσωπείται από ένα νέο… προσωπείο. Γιατί ο συνάδελφος που είναι επικεφαλής ούτε λίγο ούτε πολύ έχει εκλεγεί τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Έχει τις ίδιες ευθύνες» τόνισε ο Γιώργος Θωμάκος.

 «Η προηγούμενη διοίκηση έκανε τη Νέα Ερυθραία γκέτο διασκέδασης και μία “Μύκονο” της Αττικής με ότι σήμαινε αυτό… Καταφέραμε να τα μειώσαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τις χρήσεις καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν το δέχτηκε».

 «Αυτό είναι το όραμά μας για τον Δήμο μας»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος μίλησε για το όραμά της διοίκησής  του για έναν Δήμο σύγχρονο που θα σέβεται την ιστορία του.  Ανάμεσα στα έργα που θα διεκδικήσει για την πόλη είναι τα παρακάτω:

·         Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ μέσω υπόγειας διαδρομής με στάση στη Νέα Ερυθραία.

·         Η Γραμμή του Μετρό να φτάσει στην περιοχή του ΒΙΠΑ

·         Ο άξονας Λεωφόρος Κηφισιάς, Ελευθερίου Βενιζέλου και Θησέως να βυθιστεί σε κάποιο σημείο και να γίνει υπόγειος. Μία τολμηρή απόφαση παλαιότερου Δημοτικού Συμβουλίου.

·         Οι παράδρομοι να ανοίξουν

·         Το νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» να αποκτήσει παρακαμπτήρια οδό από την Εθνική Οδό.

·         Δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στην Κηφισιά

·         Σχολική Στέγη στην οδό Εθνικής Αντίστασης

·         Άλμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

·         Κλειστό γήπεδο- προπονητήριο στη Νέα Ερυθραία

·         Επέκταση στο φυσικό αέριο

·         Ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεων

·         Έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ

·         Κατασκευή νέου σκοπευτηρίου

·         Αθλητικό Μουσείο στη Νέα Ερυθραία

·         Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Καστρίτσας

·         Καταφύγιο αδεσπότων

·         Στέκι νεότητας

« Βρίσκομαι πολλές ώρες μέσα στο γραφείο μου, για να γίνονται πολλά έργα έξω»

Απαντώντας σε όσους του ασκούν κριτική ότι δεν βρίσκεται συχνά έξω στην πόλη για να συνομιλήσει με τους πολίτες ο Γιώργος Θωμάκος επισήμανε « Κάποιοι λένε ότι είμαι άφαντος στην πόλη. Για να έχουμε δημοπρατήσει 167 έργα, για να είμαστε από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα στην καινοτομία, στην προστασία του Περιβάλλοντος, απαιτούνται συσκέψεις και διαβάσματα. Για αυτό βρίσκομαι πολλές ώρες μέσα στο γραφείο μου, για να γίνονται τόσα πολλά έργα έξω στην πόλη μας».



Ροη Ειδήσεων