Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Νέα ισχυρή εντολή για μία νέα συμφωνία ζήτησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην...

Νέα ισχυρή εντολή για μία νέα συμφωνία ζήτησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην επιβλητική κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση

Τους ισχυρότατους δεσμούς του με την τοπική κοινωνία επιβεβαίωσε και ενδυνάμωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην επιβλητική, στη συγκέντρωση του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να ζεις» στο Καβούρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Μια ομιλία απολογισμού αλλά και οραματικού προγραμματισμού έδωσε σε όλη την πόλη το μήνυμα ότι η δημοτική διοίκηση που ξεκίνησε το 2014 και επανεκλέχτηκε το 2019, βρίσκεται ακόμη σε ανοδική τροχιά, σχεδιάζοντας το μέλλον και δρομολογώντας πρωτοποριακές παρεμβάσεις. Το σύνθημα «Ακόμα πιο ψηλά» ήρθε να συγκεφαλαιώσει όχι απλώς μια δημοτική φιλοδοξία, καθώς το έργο που ξεκίνησε και η αποδοχή του έχει ακόμη να φτάσει νέες κορυφές. Το «Ακόμα πιο ψηλά» εκφράζει ταυτόχρονα την εξελισσόμενη σχέση της παράταξης με την τοπική κοινωνία που αναθερμαίνεται διαρκώς, βρίσκοντας νέες δυνάμεις, χωρίς μάλιστα να σημειώνονται απώλειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 158 συνολικά υποψηφίους που ανακοίνωσε από το βήμα της μεγάλης αίθουσας στο ξενοδοχείο Divani ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, περιλαμβάνονται πολλοί νέοι άνθρωποι που έκαναν το μεγάλο βήμα να εκτεθούν και να παρουσιάσουν τις θέσεις και τη διαδρομή τους για πρώτη φορά, αλλά και δημοτικές προσωπικότητες που μέχρι πρότινος βρίσκονταν «απέναντι». Μια μοναδική μαγιά ανανέωσης και εμπειρίας, μια δεμένη ομάδα που συνδυάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες, άνθρωποι έτοιμοι να θέσουν ανιδιοτελώς εαυτούς στο κοινό καλό, με βασική αναφορά στο πρόσωπο του επικεφαλής και στο όραμά του, στον Δήμαρχο που άνοιξε νέους αυτοδιοικητικούς δρόμους καθιστώντας τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημοτικό υπόδειγμα για όλη τη χώρα.

Ανανέωση της συμφωνίας

«Σας προτείνω μια καινούργια συμφωνία που θα ανανεώνει τις προηγούμενες», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζητώντας «νέα ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι», όπως περιέγραψε τη θητεία του στο τιμόνι του Δήμου. «Αυτό που κάνουμε και αγαπούμε το επιλέξαμε μαζί, το αποφασίσαμε μαζί και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε μαζί γιατί μαζί φτιάχνουμε τον Δήμο που οραματιστήκαμε και ένα περιβάλλον ζωής που μας αξίζει», τόνισε περιγράφοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που ξεκίνησε το 2014 και ανανεώθηκε το 2019. «Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας από όλες τις απειλές που αντιμετωπίζει. Σήμερα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια και να σας πω ότι τα καταφέραμε! Και μπορώ να το πω με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με 9 χρόνια πριν», συνόψισε τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα προσπάθειας. «Δεν είμαι άνθρωπος που θα πω 10 και θα κάνω 5. Προτιμώ να πω 5 και να κάνω 7. Και ακόμη καλύτερα να καταφέρω να κάνω 10» συμπλήρωσε δικαιολογώντας το γεγονός ότι ποτέ δεν επεκτείνεται σε πληθωρικές υποσχέσεις.

Η πόλη έχει αλλάξει

Ο Δήμαρχος συνόψισε τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής διοίκησης από το 2014 σε δύο στόχους: «Να βελτιώσουμε το ήδη υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής και στις τρεις δημοτικές μας ενότητες και παράλληλα, να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα με παρεμβάσεις ήπιας ανάπτυξης, με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που παρέχουμε ως Δήμος και με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για να αντεπεξέλθουμε στην κοινωνική εξέλιξη της πόλης». Και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία εννιά χρόνια, με τη συνδρομή των συνεργατών μου και των εργαζόμενων του Δήμου έχουμε καταφέρει πολλά, έχουμε κατορθώσει η πόλη μας να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς τομείς όπως οι περιβαλλοντικές και ενεργειακές εφαρμογές, η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, η αποτελεσματική πολιτική προστασία, η ψηφιακή διακυβέρνηση. Η πόλη μας έχει αλλάξει!», είπε, εισπράττοντας το ζωηρό χειροκρότημα της αίθουσας.

Δεν υπάρχει γλαφυρότερη αποτύπωση για το εύρος του δημοτικού έργου που έχει συντελεστεί από το άθροισμα των κονδυλίων που αφιερώθηκαν σε τεχνικά έργα και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα 103 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο κατανέμεται ως εξής: 47 εκατομμύρια στη Βάρη, 34 εκατομμύρια στη Βούλα και 22 εκατομμύρια στη Βουλιαγμένη. Ο δήμαρχος ξεχώρισε μάλιστα τις δαπάνες που σχετίζονται με τη νέα γενιά. Ο Δήμος έχει αφιερώσει πόρους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ σε νέες παιδικές χαρές, 7 εκατομμύρια ευρώ για τα σχολεία και 3,1 εκατομμύρια ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Στα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος συμπεριέλαβε ακόμη την κατασκευή 17 πλατειών αλλά και την ψηφιοποίηση του 100% των υπηρεσιών του Δήμου.

Ξεχώρισε μάλιστα συγκεκριμένα έργα υποδομής, όπως τη στοχευμένη βελτίωση της οδικής ασφάλειας οδών στο Πανόραμα της Βούλας, οι όποιες βρίσκονται σε δύσκολο τοπογραφικό ανάγλυφο, αλλά και τη διάνοιξη των ρεμάτων στο Πανόραμα που έχει προγραμματιστεί ώστε να συνδεθεί με το υπόλοιπο υδραυλικό δίκτυο της περιοχής. Επιπλέον, ο Δήμαρχος δήλωσε με βεβαιότητα ότι «κλείνουν οριστικά όλες οι πολεοδομικές εκκρεμότητας της Δημοτικής Ενότητας Βάρης».

Οι προτεραιότητες της νέας θητείας

Ορίζοντας τις συντεταγμένες του δημοτικού προγράμματος της επόμενης πενταετίας, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεσμεύτηκε διπλά: «Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση το έργο δημιουργίας νέων υποδομών και αναβάθμισης των υφιστάμενων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Παράλληλα, όμως, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την πόλη από τη ραγδαία ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του μοναδικού οικιστικού χαρακτήρα που απολαμβάνουμε σήμερα. Μια πόλη που όχι μόνο θα πηγαίνει ακόμη πιο ψηλά. Αλλά θα μπορεί να πηγαίνει όλο και πιο ψηλά, με αρχή την επόμενη πενταετία».

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους ως «το πιο πολύτιμο αγαθό στην πόλη μας». Και συνέχισε: «Ελάχιστοι έχουν μείνει, ειδικά μέσα στον αστικό ιστό. Ο στόχος μας είναι αυτοί οι χώροι να μην καταλήξουν σε επενδυτές, αλλά να περάσουν στον Δήμο μας και να γίνουν χώροι κοινής ωφελείας. Χωρίς, όμως να επιβαρύνουν τους δημότες. Και σε αυτούς τους χώρους να χωροθετήσουμε αυτά που λείπουν σήμερα από την πόλη μας».

Το τριπλό μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι αυτές οι κοινωφελείς υποδομές που λείπουν και θα σηματοδοτήσουν την άνοδο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ένα νέο επίπεδο. «Στον κόμβο των λεωφόρων Βουλιαγμένης, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ευελπίδων, το γνωστό σε όλους τρίγωνο, σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε ένα υπόσκαφο Πολιτιστικό Κέντρο που θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή», είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος συμπληρώνοντας: «Στον ίδιο χώρο σχεδιάζουμε και το νέο Διοικητήριο της πόλης, αντάξιο των υπηρεσιών που αναπτύσσουμε για τους δημότες μας». Η δεύτερη μεγάλη υποδομή τοποθετείται στην εκτός σχεδίου έκταση, δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας: Εκεί «θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα sport complex, που θα φιλοξενεί πολλά αθλήματα και θα καλύψει τις ανάγκες των νέων της περιοχής μας». Και το τρίτο σχέδιο εντοπίζεται έξω από τον αστικό ιστό της πόλης, σε έκταση της Σχολής Ευελπίδων. Εκεί «έχουμε εξασφαλίσει χώρο 32 στρεμμάτων ιδανικό για τη δημιουργία ενός Green Farm, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι λειτουργίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας». Συνοψίζοντας, «αυτά τα τρία σχέδια, μαζί με την επίλυση των πολεοδομικών ζητημάτων συμβολίζουν τις πιο δυναμικές προκλήσεις για την πόλη μας τα επόμενα 50 χρόνια και έρχονται να συμπληρώσουν τις δημοτικές πολιτικές που με συνέπεια εφαρμόζουμε», είπε ο Δήμαρχος καταχειροκροτούμενος.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Μιλώντας ευθέως προς το πολυπληθές ακροατήριο τόσο στην αίθουσα του Divani όσο και στους εκατοντάδες θεατές της ηλεκτρονικής αναμετάδοσης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέλυσε το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, το οποίο περιγράφηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμο: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η βελτίωση ή η οπισθοχώρηση της δικής μας ζωής, της ζωής στο δήμο μας» είπε, κάνοντας μία σαφή αναφορά για τα ανταγωνιστικά δημοτικά σχέδια τα οποία όπως σημείωσε ταυτίζονται με κάτι που «επιχειρεί να πληγώσει και να διασπάσει την τοπική μας κοινωνία». Κάλεσε τους δημότες «να δώσετε με τη συμμετοχή σας την απάντηση σε όσους και όσες πολιτεύονται με ψέματα και με προγράμματα 4 σελίδων, των οποίων το 70% του περιεχομένου έχει ήδη ολοκληρωθεί, το 20% είναι σε εξέλιξη και το υπόλοιπο 10% δεν μπορεί να γίνει». Όμως έδωσε έμφαση στο αισιόδοξο σχέδιο της επόμενης ημέρας ζητώντας «ψήφο εμπιστοσύνης»: «Σας ζητώ να συνεχίσουμε αδιάλειπτα την προσπάθεια να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις της ζωής μας στην πόλη μας», επικαλούμενος «τη δύναμη των πεπραγμένων μας, τη δύναμη του έργου, τη δύναμη της γνώσης, αλλά πάνω από όλα τη δύναμη της πίστης». Στο σημείο αυτό η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα.

H εκδήλωση έκλεισε με μια αναλυτική ονομαστική παρουσίαση καθενός από τους 158 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.



Ροη Ειδήσεων