Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Παλαιό Φάληρο: Δωρεάν οικιακοί κάδοι χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στα νοικοκυριά της Πόλης

Παλαιό Φάληρο: Δωρεάν οικιακοί κάδοι χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στα νοικοκυριά της Πόλης

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των Δημοτών στη δωρεάν διανομή οικιακών κάδων χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων και στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, που ξεκίνησε ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με αφορμή την επέκταση του συστήματος των καφέ κάδων στα νοικοκυριά της πόλης.

O πρώτος κύκλος  διανομής των  μικρών εσωτερικών κάδων και των βιοδιασπώμενων  σακουλών χωριστής συλλογής  οργανικών αποβλήτων, ξεκίνησε από τη λαϊκή αγορά της οδού Παλαιολόγου     όπου στελέχη και εργαζόμενοι του Τομέα Καθαριότητας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μαρίας Μιχαλοπούλου, μοίρασαν τους οικιακούς καφέ κάδους και σχετικό ενημερωτικό υλικό ενώ παρουσίασαν στους πολίτες και σωστές πρακτικές για το πώς διαχειριζόμαστε τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Οι Δημότες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην χορήγηση των κάδων και στην σχετική ενημέρωση και από τις ερωτήσεις τους φάνηκε ότι ήδη είναι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στο θέμα των βιοαποβλήτων αλλά γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ο μικρός καφέ κάδος έχει καπάκι και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή το μπαλκόνι ή σε όποιο άλλο βολικό σημείο του σπιτιού. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ρίχνονται μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το κάθε νοικοκυριό και στη συνέχεια να μεταφέρεται και να αδειάζεται μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον πρώτο πιλοτικό κύκλο του προγράμματος και να προμηθευτούν άμεσα τους οικιακούς κάδους με τις βιοδιασπώμενες σακούλες μπορούν να επικοινωνούν στα: 210 9844057 & 1565 (αστική χρέωση από σταθερό) ή να στέλνουν e mail στο:1565kathariotita@palaiofaliro.gr.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την επέκταση του συστήματος των καφέ κάδων στα νοικοκυριά, σημειώνει:

«Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δίνει τη δέουσα προτεραιότητα, με πράξεις, σχέδιο και δράσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η βιοανακύκλωση και η ανακύκλωση γενικότερα, είναι ο πράσινος σηματοδότης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση η προσπάθεια είναι συνεχής, αδιάκοπη και καθημερινή, όπως ακριβώς και η σκληρή μάχη για την καθαριότητα.

Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μορφές ανακύκλωσης που ήδη έχουμε αναπτύξει, στοχεύουμε ταυτόχρονα στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων της πόλης μας, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας πόρους και ενέργεια.

Στα βιοαπόβλητα ξεκινήσαμε, χρησιμοποιώντας φύλλα και κλαδέματα, που συλλέγονται καθημερινά από τα πάρκα και τους Δημοτικούς κήπους. Στη διαδικασία προστέθηκε και η επεξεργασία υπολειμμάτων τροφών, που παράγονται από επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία και αγορές της περιοχής μας.

Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο κρίσιμο βήμα: Τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών από τα νοικοκυριά. Το πρόγραμμα μόλις άρχισε και θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο της πόλης, σε όλες τις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου.

Σας ζητώ προσωπικά, να υποστηρίξουμε όλοι μαζί, το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της πόλης μας. Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους καφέ κάδους που είναι τοποθετημένοι και θα τοποθετηθούν σε όλη την πόλη και που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε νοικοκυριό».



Ροη Ειδήσεων