Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Περιφέρεια Αττικής: Εγκαινιάστηκε ο νέος ενεργειακός φωτισμός στο οδικό δίκτυο του Δήμου...

Περιφέρεια Αττικής: Εγκαινιάστηκε ο νέος ενεργειακός φωτισμός στο οδικό δίκτυο του Δήμου Γαλατσίου

Γ. Πατούλης: «Με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας αναβαθμίζουμε το δίκτυο φωτισμού ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος».

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Γαλατσίου. Η ενεργειακή αναβάθμιση επετεύχθη με την τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φωτιστικών LED και την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης μέσω της εφαρμογής ΙΟΤ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχου, αντιδημάρχων, κ.α.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Αττικής είχε προϋπολογισμό 3.767.263,84 ευρώ. Εκτός από την λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου φωτισμού, το έργο συνέβαλλε καταλυτικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας  τουλάχιστον κατά 62% σε σχέση με αυτή που καταναλώνονταν από τα συμβατικά φωτιστικά.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του στρατηγικού στόχου της Περιφέρειας Αττικής για δημιουργία ενός ασφαλούς, λειτουργικού, περιβαλλοντικά και ενεργειακά προσαρμοσμένου στη σύγχρονη πραγματικότητα οδικού δικτύου.

« Μέσα από την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των συστημάτων διαχείρισης, η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού των δήμων της Αττικής μας, μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος τόσο των Δήμων και βέβαια των δημοτών. Κάνουμε πράξη τον στρατηγικό μας στόχο για ένα ενεργειακά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί με ασφάλεια για κάθε χρήστη », ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, επισήμανε την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα του οδικού φωτισμού στο Δήμο Γαλατσίου, όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας με όφελος τόσο στα οικονομικά του Δήμου όσο και των δημοτών.



Ροη Ειδήσεων