Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΣτον Βόλο έφτασε το πρώτο φορτηγό του Δήμου Αχαρνών με βοήθεια προς...

Στον Βόλο έφτασε το πρώτο φορτηγό του Δήμου Αχαρνών με βοήθεια προς τους πληγέντες

Σε λιγότερο από 30 ώρες από τη στιγμή που ο Δήμος Αχαρνών ξεκίνησε να μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, το πρώτο φορτηγό γεμάτο πράγματα έφτασε -το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου- στον Βόλο. Έχοντας πληγεί πολλές φορές από φυσικές καταστροφές , ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα και πραγματοποίησε διήμερη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού και υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής, Γιώργου Πετάκου και των στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αποστολή υλικού στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές. Συγκεκριμένα το φορτηγό του Δήμου μετέφερε κυρίως εμφιαλωμένα νερά τα οποία έχουν ανάγκη οι δοκιμαζόμενοι κάτοικοι της Θεσσαλίας καθώς και είδη για την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με ταχύτητα και γενναιοδωρία στο κάλεσμα του Δήμου τονίζοντας: «Με τη συμμετοχή όλων μας χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για τη συγκέντρωση, τη φόρτωση, τη μεταφορά και τη διανομή της βοήθειας που απέστειλε ο Δήμος Αχαρνών. Αυτό είναι μια μεγάλη απόδειξη πως η αλληλεγγύη παραμένει ο πιο ισχυρός συνδετικός κρίκος της κοινωνίας μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μου, αλλά και όσους εργάστηκαν αδιάκοπα για να φτάσει άμεσα αυτή η βοήθεια στους πλημμυροπαθείς, που διαπιστώσαμε πόσο μας χρειάζονται».



Ροη Ειδήσεων