Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ BINGE, ΤΟ “SILO” ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ BINGE, ΤΟ “SILO” ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ένα από τα τηλεοπτικά διαμαντάκια της φετινής σεζόν προβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Αν τα αποτελέσματα δηλαδή της καθυστέρησης των στούντιο να δώσουν δίκαιους μισθούς και συνθήκες εργασίες στους εργαζόμενούς τους) αρχίζουν να κάνουν εμφανή μια σχετική έλλειψη συναρπαστικών νέων σειρών, πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν ξεχνάμε τα καλύτερα που μας έχει ήδη φέρει η σεζόν. Κι αν ανάμεσα σε αυτά, η σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου του Apple TV+, Silo.

Η Apple TV+ γενικότερα όπως έχουμε πει αρκετές φορές, εκθειάζοντας πολλά από τα σόου τους, είναι αυτή τη στιγμή ό,τι κοντινότερο μπορεί να υπάρξει στο στρίμινγκ, σε κλασικό ΗΒΟ. Ίσως να μην υπάρχει το αψεγάδιαστο αριστούργημα της χρυσής εποχής, όμως από όλες τις υπηρεσίες, αυτή είναι που έχει την καλύτερη αναλογία ποσότητας και ποιότητας – σχετικά μετρημένες σειρές, επιλεγμένες, φροντισμένες, χωρίς πανικόβλητες ακυρώσεις και χωρίς κουβάδες περιεχομένου που δεν προλαβαίνεις καν να σκρολάρεις πριν μεγαλώσει.

Κι αν ένα εξαιρετικό έτερο sci-fi της ίδιας πλατφόρμας, το For All Mankind, είναι περισσότερο κοντά στην πολιτική και την αισθητική ενός Battlestar Galactica, τότε το Silo είναι σε μια άλλη γωνιά του sci-fi φάσματος, καλύπτοντας μια περισσότερο mystery box ανάγκη: Ενός οικοδομήματος εντυπωσιακού, μακρινού, που όσο το ψάχνουμε και το ανακαλύπτουμε, τόσο περισσότερες απορίες έχουμε για αυτό. Ναι, ναι, κι αυτό στους απογόνους του Lost θα το χρεώσουμε, τι να κάνουμε.

 



Ροη Ειδήσεων