Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΑναβάθμιση και εκσυγχρονισμός 7 παιδικών χαρών στο Δήμο Ιλίου με χρηματοδότηση της...

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός 7 παιδικών χαρών στο Δήμο Ιλίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 1.36 εκ. ευρώ

Το «πράσινο» φως για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 7 παιδικών χαρών στο Ίλιον με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.364.000 ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ιλίου Ν. Ζενέτο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει στις εξής παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου:

1. Παιδική Χαρά «Παραμυθιάς και Σουλίου»
2. Παιδική Χαρά «Ευλαμπίας»
3. Παιδική Χαρά «Νίκης και Τροιζηνίας»
4. Παιδική Χαρά «Αν. Παπανδρέου και Ισιδώρας»
5. Παιδική Χαρά «Πλατεία Άρη Βελουχιώτη»
6. Παιδική Χαρά «Έκτορος»
7. Παιδική Χαρά «Παπανδρέου και Αλαμάνας»

Ο εξοπλισμός θα πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας.

Ειδικότερα θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση επτά (7) παιδικών χαρών του Δήμου Ιλίου προσφέροντας άμεσα ή έμμεσα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Συγκεκριμένα θα αποδοθούν στους δημότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένοι κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής, ψυχαγωγίας και κοινωνικής συναναστροφής. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, ακολουθώντας τις αρχές του αειφορικού σχεδιασμού θα συμβάλει σημαντικά στην αξιοποίηση και αστική αναζωογόνηση των περιοχών παρέμβασης. Τέλος, η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η συνεπακόλουθη διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος για τους χρήστες και τους επισκέπτες θα τονώσει την οικονομική και επιχειρηματική κίνηση και θα αναβαθμίσει την εμπορική αξία των ακινήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Ιλίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ασφαλείς και φιλόξενους χώρους για τη ψυχαγωγία των παιδιών μας. Αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές στις πόλεις της Αττικής με προδιαγραφές ασφαλείας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιλίου, τονίζοντας: «Κάθε ενέργεια που έχει ως σημείο αναφοράς τη χαρά των παιδιών και των οικογένειών τους αποτελούσε και αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια, καθώς επίσης τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου, οι οποίοι συμβάλλουν διαχρονικά στη δημιουργία ακόμα περισσότερων δημόσιων χώρων αναψυχής και κοινωνικοποίησης».



Ροη Ειδήσεων