Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΔέκα παραγωγές από γυναίκες δημιουργούς στο Θέατρο Θησείον

Δέκα παραγωγές από γυναίκες δημιουργούς στο Θέατρο Θησείον

«Το θέατρο  Θησείον είναι για εμάς ένας χώρος που φέρει μνήμες. Έχουμε δει σπουδαίες παραστάσεις στην σκηνή του, έχουμε κάνει πρόβες, έχουμε παίξει, έχουμε συναντηθεί με άλλους ανθρώπους, έχουμε μοιραστεί στιγμές.

Με συγκίνηση ανοίγουμε φέτος την πόρτα του βρίσκοντας για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική μας διαδρομή ως ΠΥΡ μια θεατρική στέγη και προσκαλώντας καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες σε έναν διάλογο που ούτε εμείς μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τη δυναμική του και σίγουρα ανυπομονούμε να μας φανερωθεί» λένε οι Ιω Βουλγαράκη και Αργύρης Ξάφης που ανέλαβαν την καλλιτεχνική του διεύθυνση, σημειώνοντας τον χαρακτήρα του χώρου «Στο Θησείον ονειρευόμαστε. Ονειρευόμαστε έναν χώρο συναντήσεων, ελευθερίας, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής τρέλας, έναν χώρο πρωτοβουλίας, δοκιμών, ενσυναίσθησης και διαλεκτικής. Αυτό που μας λείπει δηλαδή. Με την ελπίδα πως λείπει και σε άλλους. Ραντεβού εκεί».

Δέκα θεατρικές παραγωγές θα παρουσιαστούν από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, σκηνοθετημένες όλες από γυναίκες δημιουργούς. Άλλες συστήνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύγχρονα και πολυβραβευμένα κείμενα των τελευταίων ετών, άλλες προσεγγίζουν με νέες διασκευές και αναγνώσεις κλασικά, εμβληματικά κείμενα, ενώ ορισμένες προτείνουν τη δική τους εξ αρχής δραματουργία, με κοινή ανάγκη την ψηλάφηση της εποχής που τις ενώνει.

Παράλληλα δημιουργείται ένας χώρος για τον χορό αφιερώνοντας μία ημέρα την εβδομάδα αποκλειστικά σε παραστάσεις χορού. Στη λήξη αυτής της χρονιάς και στις αρχές της επόμενης τραγουδοποιοί θα περάσουν από το Θησείον για ένα ιδιαίτερο live, με ακουστικές εκτελέσεις των τραγουδιών τους.

 

 

 

 



Ροη Ειδήσεων