Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Δήμος Αχαρνών: Αντικατάσταση παλαιού φωτισμού οδικού δικτύου από φωτιστικά Led

Δήμος Αχαρνών: Αντικατάσταση παλαιού φωτισμού οδικού δικτύου από φωτιστικά Led

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αχαρνών με την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας Led.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αχαρνών προχώρησε στην ανάθεση Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) για την αντικατάσταση 20.000 φωτιστικών σωμάτων, με νέας τεχνολογίας LED, κατόπιν διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού.

Όλη η διαδικασία ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ τέτοιου είδους συμβάσεις ακολούθησαν οι περισσότεροι Δήμοι και Περιφέρειες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς.

Η Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) προβλέπει την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με δαπάνες της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία επιπλέον αναλαμβάνει και τον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου για 12 χρόνια. Με την τοποθέτηση φωτιστικών LED εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 70%.

Από την εξοικονόμηση της ενέργειας θα πληρώνεται για την επένδυσή του ο ανάδοχος της σύμβασης σε βάθος 12ετίας.

Η πληρωμή θα γίνεται από τα χρήματα που εισπράττει η εταιρεία ενέργειας μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατόπιν ελέγχου της κατανάλωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μάλιστα, σημαντικό ποσό από τα χρήματα που θα έχουν αποδοθεί ως τέλη οδοφωτισμού θα επιστρέφονται στον Δήμο Αχαρνών.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Δημοτική Αρχή διασφαλίζει σταθερή τιμή στα τέλη οδοφωτισμού για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, εξασφαλίζει στους δημότες σταθερό και αδιάλειπτο φωτισμό σε όλους τους δρόμους και όλες τις γειτονιές για τα επόμενα 12 χρόνια. Οι φωτεινές γειτονιές είναι ζήτημα ποιότητας της καθημερινότητάς μας αλλά και ζήτημα ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός επισήμανε ότι η τοποθέτηση φωτισμού Led στο οδικό δίκτυο της πόλης σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις Αχαρνές, δηλώνοντας: «Η αρχή έγινε από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Θρακομακεδόνες  διευκολύνοντας την μετακίνηση πεζών και οχημάτων ενώ η περιοχή είναι πλέον ολόφωτη και πιο ασφαλής».



Ροη Ειδήσεων