Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Δήμος Φυλής: Έτοιμος ο νέος Παιδικός Σταθμός στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων

Δήμος Φυλής: Έτοιμος ο νέος Παιδικός Σταθμός στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων

Πριν από το τέλος του 2023 θα λειτουργήσει ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων (οδός Εγνατίας και Πέλλας, κοντά στη συμβολή των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος).

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ παραλήφθηκε από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ήδη ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του. Εκκρεμεί η σύνδεσή του με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ο εξοπλισμός του, ενέργειες τις οποίες προχωρεί, με ταχύτατους ρυθμούς ο Δήμος.

-Ο Παιδικός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας, οικοδομήθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής έκτασης 1.550,97 τ.μ. Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 897,3 τ.μ και αποτελείται από τρεις ορόφους, δύο υπέργειους και έναν υπόγειο, στον οποίο προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης.

-Σχεδιάστηκε και υλοποιείται με τον πιο σύγχρονο τρόπο και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 120 παιδιά. Συγκεκριμένα θα υποδεχθεί 24 βρέφη, 66 νήπια και 30 νήπια με αναπηρία.

-Διαθέτει εσωτερικό ασανσέρ τριών στάσεων, θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους ορόφους ενώ στα δώματα και τον αύλειο χώρο, προβλέπεται ισχυρή φύτευση και χώροι ασφαλούς παιγνιδιού.

-Το κτίριο που είναι κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι διαμπερές και φωτεινό και στις τέσσερις πλευρές του, ενεργειακά αυτόνομο, με κατασκευαστικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για την ασφάλεια και την ποιότητά τους. Διαθέτει όλους τους απαιτούμενους χώρους ώστε τα παιδιά που θα φοιτήσουν στον Σταθμό να ζουν ευχάριστα σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

“Το έργο του Δήμου Φυλής στον τομέα της Παιδείας συνεχίζεται αδιάκοπα. Διαχρονική μας δέσμευση είναι και παραμένει να μη μείνει κανένα βρέφος και κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών ” τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας πως στον άμεσο προγραμματισμό του Δήμου Φυλής εντάσσονται νέες δομές για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.



Ροη Ειδήσεων