Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Παιανίας: Ξεκίνησε η κατασκευή πλατείας με παιδική χαρά και γυμναστήριο στα...

Δήμος Παιανίας: Ξεκίνησε η κατασκευή πλατείας με παιδική χαρά και γυμναστήριο στα Γλυκά Νερά 

 Το έργο ανάπλασης στο ΟΤ531 της ΔΕ Γλυκών Νερών, στην οδό Σολωμού, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης όπου συνομίλησε με τον εργολάβο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Πρόκειται για έργο κατασκευής νέας πλατείας έκτασης 2.400 τμ περίπου στην οποία δημιουργείται παιδική χαρά 340 τμ και υπαίθριος χώρος εκγύμνασης ενηλίκων με την τοποθέτηση οργάνων ενώ το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.

Περιμετρικά του οικοπέδου δημιουργείται ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού αναπτύσσονται και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 23 Μαΐου 2023 και πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και άνοιξε ο δρόμος για τον εργολάβο να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει την ανάπλαση. Κατόπιν υπόδειξης του Δημάρχου Παιανίας η έναρξη του έργου μεταφέρθηκε για την 16η Οκτωβρίου για να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Κατά την επίσκεψή του ο Ισίδωρος Μάδης επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα όπως αυτά ορίζονται στη σύμβαση ώστε στον συντομότερο δυνατό χρόνο οι κάτοικοι να έχουν στη διάθεσή τους έναν νέο κοινόχρηστο χώρο που τόσο έλειπε από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο δίχως ο Δήμος Παιανίας να δαπανήσει από ίδιους πόρους.

«Όπως είχα δεσμευθεί προχωράμε όσα έργα είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μιας κοινωνίας που είχε παραμεληθεί ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε την ένταξη σε προγράμματα δεκάδων άλλων έργων για τα οποία έχουμε ώριμες μελέτες. Είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Τα επόμενα χρόνια στο σύνολό του ο Δήμος Παιανίας αλλάζει όψη και γίνεται σύγχρονος και φιλικός προς τον δημότη. Το επόμενο διάστημα ξεκινούν και άλλα έργα που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και ειδικά το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου των Γλυκών Νερών ενώ προκηρύσσεται και ο διαγωνισμός για την αποχέτευση ακαθάρτων στην Παιανία» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το έργο προϋπολογισμού 385.196 ευρώ, μεταμορφώνει όλη την περιοχή καθώς προβλέπεται η διάνοιξη και διάστρωση με κυβόλιθους των πεζοδρόμων που γειτνιάζουν με το οικόπεδο και η αποπεράτωση της οδού Σολωμού μεταξύ των οδών Θεσσαλίας και Καρδίτσης.



Ροη Ειδήσεων