Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Παιανίας: Υπογράφηκε η σύμβαση εκσκαφής για το νέο δημαρχείο – Ξεκινούν...

Δήμος Παιανίας: Υπογράφηκε η σύμβαση εκσκαφής για το νέο δημαρχείο – Ξεκινούν οι εργασίες

Στην τελική ευθεία περνά πλέον η ανέγερση του νέου δημαρχείου Παιανίας που θα επιτρέψει στον δήμο να στεγάσει σε έναν χώρο όλες τις υπηρεσίες του βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από μισθώματα.

Σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια, δυσλειτουργικά εν πολλοίς για δημόσια υπηρεσία, για τα οποία ο δήμος καταβάλλει κάθε χρόνο ενοίκια ύψους περίπου 500.000 ευρώ.

Η ανέγερση του νέου δημαρχείου είχε κολλήσει από το 2017 λόγω αρχαιολογίας. Με την ανάληψη της διοίκησης από τον Ισίδωρο Μάδη κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος του οικοπέδου, με σημαντικά ευρήματα όπως προέκυψε.

Η αρχαιολογία ολοκλήρωσε τις εργασίες της και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης εκλήθη να υπογράψει τη σύμβαση εκσκαφών που επί της ουσίας σήμανε την έναρξη του έργου.

Ο Δήμαρχος Παιανίας έχει αναφερθεί πολλάκις στα οφέλη που προκύπτουν ευχαριστώντας την Αιγέας ΑΜΚΕ και τον Αθανάσιο Μαρτίνο για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Ισίδωρο Μάδη τα κονδύλια που θα εξοικονομούνται κατ’ έτος θα κατευθύνονται σε έργα υποδομών και δράσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή μπήκε τέλος στην κωλυσιεργία τριών ετών με μεγάλο κόστος τόσο για τον δωρητή όσο και για τον δήμο. Αν οι διαδικασίες είχαν κινηθεί εγκαίρως σήμερα το έργο θα είχε ολοκληρωθεί προς όφελος κυρίως της κοινωνίας μας. Έστω και έτσι προχωράμε παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο δημαρχείο εκτιμάται να παραδοθεί προς χρήση έως το τέλος του 2025.



Ροη Ειδήσεων