Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΔωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 10 προτάσεις χωρίς είσοδο 13/10 – 15/10

Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 10 προτάσεις χωρίς είσοδο 13/10 – 15/10

Εκθέσεις χωρίς είσοδο, εκδηλώσεις και ποικίλες ευκαιρίες για δωρεάν ψυχαγωγία αυτό το Σαββατοκύριακο

Εκθέσεις τέχνης, μουσικά δρώμενα και εκδηλώσεις για να περάσουμε ποιοτικές στιγμές με φίλους, με τα παιδιά και με τον εαυτό μας, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο από διάφορους πολιτιστικούς  οργανισμούς και φορείς, και δίνουν την ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε… ευρώ.

Τι μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν την Παρασκευή 13 και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου.

“Αντιθέσεις και διάλογοι φίλων” στο Πάρκο Τρίτση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου, με στόχο την ανάδειξη του έργου σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, παρουσιάζεται η έκθεση για τους καλλιτέχνες Δημοσθένη Σκουλάκη και Θανάση Μακρή με τίτλο “Αντιθέσεις και διάλογοι φίλων”.

Έργο “Εθνικό λαχείο” / Έκθεση στο Πάρκο Τρίτση ΔΗΜΟΣΘΈΝΗΣ ΣΚΟΥΛΆΚΗΣ

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 ζωγραφικά έργα των Δημοσθένη Σκουλάκη (1939-2014) και Θανάση Μακρή (γενν. 1955). Αφορά την εικαστική διαδρομή δύο φίλων-καλλιτεχνών με πολλές αντιθέσεις αλλά και κοινή ματιά στην ουσία των εικαστικών τους αναζητήσεων.

Η θεματολογία του Δημοσθένη Σκουλάκη συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από το ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής του πορείας. Στην παρουσίαση αυτή, περιλαμβάνεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από σημαντικά έργα του δημιουργού, πολλά εκ των οποίων δεν είχαν εκτεθεί στην μεγάλη αναδρομική έκθεση που είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη το 2019. Ενδεικτικά αναφέρονται η περίοδος της πολιτικής του ζωγραφικής (1960-1967), η σουρεαλιστική περίοδος (1980-1984), τα πορτρέτα (1985-1996), οι υπόγειες διαδρομές (1993-1998) και οι επανεγγραφές (1997-2009).

Η θεματολογία του Θανάση Μακρή πραγματεύεται τα ιστορικά πλοία Liberty (πλοία της Ελευθερίας), τα οποία διαδραμάτισαν τον σημαντικότερο ρόλο στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διότι σήκωσαν όλο το βάρος των μεταφορών. Ο καλλιτέχνης μέσα από τα θαλασσινά του τοπία κυριολεκτικά και μεταφορικά, προτείνει την δική του εκδοχή που δεν αποσκοπεί στην αναπαράσταση της οπτικής πραγματικότητας αλλά στη προσέγγιση της τραγικής μοίρας του ανθρώπου η οποία είναι συνυφασμένη με το θάνατο. Με εμμονή ως προς την θεματολογία και την χρήση του χρώματος, προσπαθεί να εκφράσει μέσα από τα πλοία Liberty πνευματικές αλήθειες.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Αθανασίου. Χώρος: Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Σπύρου Μουστακαλή 23, Ιλιον. (έξοδος 7 από Αττική οδό, Αγιοι Ανάργυροι-Αχαρναί, κατεύθυνση προς Ελευσίνα).

 



Ροη Ειδήσεων