Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΈτοιμος και ο βρεφονηπιακός σταθμός της Φυλής

Έτοιμος και ο βρεφονηπιακός σταθμός της Φυλής

Πριν από το τέλος του 2023 θα λειτουργήσει ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής στη Φυλή (οδός Ανθέων και Ευόσμου 4, θέση Ζαϊτώ).

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και παραλήφθηκε από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ήδη ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δημήτρης Πουλιάσης έχει παραλάβει τα κλειδιά και έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του. Την περασμένη εβδομάδα το κτίριο συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και τώρα απομένει να ολοκληρωθεί, από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου, η διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι Ολοκληρωμένης Φροντίδας, δυναμικότητας 99 παιδιών και θα φιλοξενήσει τμήμα βρεφών, τμήμα νηπίων και τμήμα νηπίων με αναπηρία. Το κτίριο διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο  όροφο και ακολουθεί το πρότυπο ενός «μεγάλου σπιτιού». Στο υπόγειο στεγάζονται οι βοηθητικοί χώροι, το λεβητοστάσιο και το πυροσβεστικό συγκρότημα. Το ισόγειο περιλαμβάνει τους χώρους των νηπίων και των νηπίων με αναπηρία (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες απασχόλησης με WC – λουτρό, αίθουσες ύπνου), καθώς και την κουζίνα. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τους αντίστοιχους χώρους για τα βρέφη.

Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού και πράσινο για παιχνίδι και περίπατο.



Ροη Ειδήσεων