Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Μάρχιος Ψυχάλης, υπ. δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης: «Προτεραιότητά μας η επένδυση στο...

Μάρχιος Ψυχάλης, υπ. δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Προτεραιότητά μας η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο»

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πεύκη ο Μάριος Ψυχάλης, λέκτορας οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Πάφου, διεκδικεί τη δημαρχία στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και για τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου του.

Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υποψήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον συνδυασμό «Δήμος Μπροστά +», Μάριου Ψυχάλη.

Ερ.: Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα ως δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης;

Απ.: Γεννήθηκα, μεγάλωσα, φοίτησα στα σχολεία του, ζω και εργάζομαι εδώ. Σε ηλικία 21 ετών, συμμετείχα στις εκλογές του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Πεύκης. Στις εκλογές του 2010 και του 2014 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο δήμο και το 2019 για πρώτη φορά έθεσα υποψηφιότητα ως δήμαρχος της πόλης που αγαπώ. Δεδομένου ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι πρόσκαιρη, εφήμερη και ευκαιριακή, εκτιμώ πως ως ενεργός πολίτης, έχω τη δυνατότητα να προσφέρω και από αυτή την καίρια θέση στον τόπο μου.

Ερ.: Ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος;

Απ.: Το σημαντικότερο και πλέον διαχρονικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Προτεραιότητά μας η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Θα πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Πολεοδομία, την Κοινωνική Πολιτική. Εδώ και χρόνια, τα πλέον σοβαρά προβλήματα στον ενιαίο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης είναι η καθαριότητα, η ανακύκλωση, ο περιορισμός των χώρων πρασίνου και η προσβασιμότητα των πεζοδρομίων. Εκεί θα εστιάσουμε από την πρώτη μέρα, με ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο.

Ερ.: Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

Απ.: Στο ψηφοδέλτιό μας καταθέσαμε συνολικά 73 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, τον μέγιστο δυνατό αριθμό. Η επιλογή των προσώπων δεν έγινε με βάση ακαδημαϊκά προσόντα, προσωπικές σχέσεις ή πιθανές εξαρτήσεις. Το βασικότερο κριτήριο είναι η εντιμότητα λόγων και έργων. Τα στελέχη μας προέρχονται από κάθε επιστημονική βαθμίδα, επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία και έχουν αποδεδειγμένες τη γνώση των γειτονιών της πόλης μας, την αγάπη και τη διάθεση για προσφορά. Η ομάδα μας έχει τα εχέγγυα να συνεργαστεί με όλους και να αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα της πόλης».

Ερ.: Ποιο μήνυμα στέλνετε στους δημότες;

Απ.: Σε προσωπικό επίπεδο, η επαγγελματική, αυτοδιοικητική και επιστημονική εμπειρία μου, αποτελούν την αφετηρία ώστε να εγγυηθώ την επιτυχία της διοίκησής μας, εφόσον οι δημότες μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Όμως, τίποτα από αυτά δεν θα αρκούσε, αν δεν είχαμε επενδύσει σε μια δυναμική ομάδα με εμπειρία, γνώσεις, χρόνο και θέληση, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τον δήμο μας μπροστά, όπως του αξίζει.



Ροη Ειδήσεων