Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΟ Πειραιάς θα αποκτήσει το βουνό του!

Ο Πειραιάς θα αποκτήσει το βουνό του!

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης μεταξύ του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης και Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού Γιάννη Κωνσταντάτουκαι του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Κατά τη συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, ενώ υπήρξε και πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία του ΣΠΑΥ, καθώς το σπουδαίο έργο που επιτελείται αναγνωρίζεται πανελλαδικώς και τον καθιστά πόλο έλξης δεκάδων Δήμων.

Έτσι, υπήρξε σοβαρό το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΠΑΥ και το Δήμο Πειραιά, καθώς ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης εξέφρασε έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες και θεωρεί σημαντικό η νεολαία και ο λαός του Πειραιά, να ενισχύσουν την προστασία και τη θωράκιση του Υμηττού μας, ως ένα βουνό που ανήκει σε όλη την Αττική.

Προς αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει εκ νέου συνάντηση για το πως θα ευοδωθεί η νέα αυτή συνεργασία που ίσως τελικά δώσει στον Πειραιά τη δυνατότητα οργανωμένης πρόσβασης και συμμετοχής στην προστασία και ανάδειξη του βουνού μας.

«Με ιδιαίτερη χαρά είδα κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον φίλο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, έναν Πειραιά που αναζητάει και περιβαλλοντικές λύσεις και τρόπους ενεργοποίησης σε μια σειρά ζητημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο η μεγάλη αγκαλιά του ΣΠΑΥ είναι έτοιμη να διευρυνθεί με κοινό στόχο την προστασία του δασικού μας πλούτου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.



Ροη Ειδήσεων