Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Θανάσης Ζούτσος : Ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να συνεχίσει με σταθερά βήματα...

Θανάσης Ζούτσος : Ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να συνεχίσει με σταθερά βήματα την αναπτυξιακή του πορεία

«Είμαστε περήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει», τονίζει στη συνέντευξη του στο ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος . «Ο Δήμος Παλλήνης δεν έχει καμία σχέση σήμερα, με ότι ήταν πριν από 12 χρόνια. Φέραμε περισσότερα από 200.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων για έργα που άλλαξαν τις πόλεις μας», προσθετει.

 

Ο Θανασης Ζούτσος σημειωνει ότι «ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να συνεχίσει με σταθερά βήματα, την αναπτυξιακή πορεία που έχει πάρει, με ανθρώπους που έχουν σχέδιο και γνώση κι έχουν αποδείξει ότι μπορούν».

Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για μια νέα θητεία  στη Δημαρχία Παλλήνης. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο;

 

 

Το έργο που έχουμε κάνει συνεχίζεται και εξελίσσεται συνεχώς, με νέα πράγματα που έχουμε ήδη  ξεκινήσει κι άλλα που έχουμε στο σχέδιο μας να κάνουμε για την πόλη. Αυτό τροφοδοτεί συνεχώς το όραμα και τη θέληση να δουλέψω κι άλλο, ακόμα καλύτερα, να λύσουμε προβλήματα, να κάνουμε ακόμα πιο όμορφη την πόλη μας. Έχουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Για αυτό και συνεχίζουμε, με το ίδιο πάθος, δυναμικά μπροστά όπως λέμε και στο κεντρικό μας σύνθημα σε αυτές τις εκλογές.

 

 

Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος  για τα οποία είσαστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς ; Αν ναι ποια είναι αυτά;

 

 

Είμαστε περήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει. Ο Δήμος Παλλήνης δεν έχει καμία σχέση σήμερα, με ότι ήταν πριν από 12 χρόνια. Φέραμε περισσότερα από 200.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων για έργα που άλλαξαν τις πόλεις μας. Αποκτήσαμε βασικές υποδομές που δεν έχουν άλλοι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής, όπως το φυσικό αέριο και φυσικά η Αποχέτευση που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025. Θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά την πόλη που πλέον δεν πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή όπως στο παρελθόν. Αποκτήσαμε καινούρια σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, φωτίσαμε έως τώρα το 95% της πόλης με LED και προχωράμε. Κάναμε πάνω από 120 χλμ. καινούριων δρόμων και κατασκευάσαμε πάνω από 5.000 μ. καινούριου δικτύου ύδρευσης, ειδικά στην ΔΕ Παλλήνης όπου το δίκτυο ήταν απαρχαιωμένο.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε ο μόνος Δήμος στη χώρα με πιστοποιημένα αθλητικά προγράμματα για πάνω από 4.500 πολίτες κάθε χρόνο αλλά και ο μόνος με ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Οικογενειακού Αθλητισμού. Διαθέτουμε σήμερα 6 πλήρεις κοινωνικές δομές και είμαστε στο πλευρό όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας, εμπράκτως.

Είμαστε περήφανοι και για αυτά που έχουμε ήδη ξεκινήσει. Ο Δήμος μας αποκτά 100.000 τ.μ. νέων πάρκων στο Πανόραμα Παλλήνης και στο Ρέμα Παναγίτσας στον Γέρακα ενώ προχωράμε στις αναπλάσεις των κέντρων της Παλλήνης, του Γέρακα και της Κάντζας. Επιπλέον, καλύπτουμε το 100% του Δήμου με οπτικές ίνες έως το τέλος του 2025, κάνουμε έξυπνα όλα τα σχολικά μας κτίρια όπως ξεκινήσαμε ήδη στο 5ο  Δημοτικό Γέρακα, προχωράμε οργανωμένα σε έξυπνα συστήματα πόλης και εφαρμογές για τους πολίτες.

Προφανώς και υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Προφανώς έχουμε κάνει και λάθη. Όσοι προσπαθούν κάνουν και λάθη. Αλλά προφανώς δουλεύουμε πάρα πολύ, όλα αυτά τα χρόνια, για να κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας, εδώ στον τόπο μας και να είμαστε κοντά στους πολίτες, με ειλικρίνεια και χωρίς να τους δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις, ακόμα κι αν τους στεναχωρούμε κάποιες φορές.

 

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Δυστυχώς, τα κομματικά κριτήρια παραμένουν ακόμα ενώ τα κόμματα βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως δική τους μάχη, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Οι πολίτες πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση. Θέλουν να κερδίσει το κόμμα τους ή η πόλη τους; Θέλουν Δημάρχους που κοιτάνε το κομματικό όφελος ή που πρέπει να εξαργυρώσουν τη στήριξη του κόμματος; ή θέλουν Δήμαρχους ακηδεμόνευτους που έχουν προτεραιότητα την πόλη τους;

 

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές 

 

Ειλικρίνεια, σχέδιο, ρεαλισμός, δουλειά και λίγα λόγια. Σας είπα 6 λέξεις.

 

 

Γιατί Ζούτσο; Γιατί να σας στηρίξουν ; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν – έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;

 

Εμείς κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια και τους μιλάμε με ειλικρίνεια για το έργο μας, αποφεύγοντας την τοξικότητα. Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ εκθέσεις ιδεών ούτε τάξαμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, όπως οι αντίπαλοι μας που έφτασαν να υπόσχονται τα πάντα, ακόμα κι όσα εμείς ήδη έχουμε κάνει. Ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να συνεχίσει με σταθερά βήματα, την αναπτυξιακή πορεία που έχει πάρει, με ανθρώπους που έχουν σχέδιο και γνώση κι έχουν αποδείξει ότι μπορούν.

 

 



Ροη Ειδήσεων