Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Τι ώρα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Τι ώρα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για τις φετινές αυτοδιοικητικές κάλπες και σε λίγες ώρες από τώρα το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στα αποτελέσματα των εκλογών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης στην ΕΡΤ, τα πρώτα ασφαλή στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται περίπου στις 22.30 το βράδυ της Κυριάκης αν και νωρίτερα θα υπάρχει πολύ καλή ροή αποτελεσμάτων.

 

Τα αποτελέσματα των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών εκλογών θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr, καθώς όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών, οι ιθύνοντες της Singular Logic θα ενημερώνουν συνεχώς τη σελίδα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα απόψε το βράδυ, ίσως και μεγαλύτερη από τη τη νύχτα των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Ο λόγος, προφανώς, είναι πως οι περισσότεροι πολίτες ενδιαφέρονται για την πορεία των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους και ειδικότερα σε εκείνους όπου ψήφισαν ή κατοικούν, ή σε εκείνα που είναι οι ίδιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή περιφερειακοί σύμβουλοι, με τον αριθμό τους να αγγίζει περίπου τις 152.000.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού για την πορεία των αυτοδιοικητικών εκλογών σε τρεις φάσεις. Ειδικότερα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω των τάμπλετ θα μεταδίδουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία για τον αριθμό των ψηφοφόρων που έχουν ψηφίσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Τα χρονικά διαστήματα, καθώς και ο τρόπος μετάδοσης, έχουν καθοριστεί με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών υπ’ αρ. 75787/13.09.2023 (Β΄ 5419), ως εξής:

  • 1η μετάδοση: από 11:00 έως 11.30 ώρα Ελλάδας (έχει γίνει ήδη)
  • 2η μετάδοση: από 14:00 έως 14.30 ώρα Ελλάδας
  • 3η μετάδοση: από 17:00 έως 17.30 ώρα Ελλάδας

 



Ροη Ειδήσεων