Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Αχαρνών: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της...

Δήμος Αχαρνών: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας

Στη φάση της υλοποίησης περνά, πλέον, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας, έκτασης 32 στρεμμάτων επί της Πλήθωνος Γεμιστού καθώς υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και την ανάδοχο του έργου, το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την αξιοποίηση και τη διαμόρφωση του ΟΤ31Α.

Το εμβληματικό αυτό έργο για τις Αχαρνές θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση 4,7 εκατ € από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να αποτελέσει όαση πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες άθλησης και πολιτισμού για τους δημότες. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη, στο Μητροπολιτικό πάρκο της Λαθέας  οι πολίτες θα απολαμβάνουν τον περίπατό τους μέσα στο πράσινο και θα υπάρχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: Παιδική χαρά, υπαίθριο θέατρο, αναψυκτήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης (basketball), αντισφαίρισης (tennis), πετοσφαίρισης (volleyball), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Αχαρνών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα κατόπιν ορθού σχεδιασμού, προγραμματισμού και διεκδίκησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σε δήλωσή του, τόνισε ότι ένα όνειρο πολλών ετών με σωστό συντονισμό έφτασε στη φάση της υλοποίησης. «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα πραγματικά πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει  ανάγκη η πόλη μας. Επενδύουμε στην ανάπτυξη των Αχαρνών, διαμορφώνουμε την ποιότητα ζωής που αξίζουμε! », τόνισε.



Ροη Ειδήσεων