Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Νότιου Τομέα ΑθηνώνΔήμος Αλίμου: Δύο βραβεία απέσπασε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Αλίμου: Δύο βραβεία απέσπασε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δύο βραβεία κατέκτησε ο Δήμος Αλίμου για τις δράσεις του στην καμπάνια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 και 2022.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ο Δήμος Αλίμου, σύμφωνα με την ΕΕ, εντυπωσίασε τους κριτές για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, όπου ανέδειξε την αλληλεπίδραση πολιτών και τοπικών συλλόγων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδραστικής θεατρικής ερμηνείας της «ιστορίας του ποδηλάτου» και της μετατροπής των σταθμών δημόσιας συγκοινωνίας σε χώρους διασκέδασης.

Στις 24 Οκτωβρίου 2023 οι κύριοι Στ. Διαμαντής και Κ. Χαρίτος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, παρέλαβαν σε τιμητική εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  στη Θεσσαλονίκη τα βραβεία του Δήμου Αλίμου από τον κύριο Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.



Ροη Ειδήσεων