Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΔήμος Ελευσίνας: Δημοπρατήθηκε το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας

Δήμος Ελευσίνας: Δημοπρατήθηκε το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας

Στο «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU, εντάσσεται και το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας.

Το έργο δημοπρατήθηκε και πλέον, δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2022 με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, απεστάλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μελέτη επικαιροποίησης προϋπολογισμού και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την αναδάσωση του λόφου «Προφήτη Ηλία».

Υπενθυμίζεται, πως η αναδάσωση του λόφου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου, ενώ στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εθελοντικές δράσεις δενδροφύτευσης, οι οποίες δεν απέδωσαν.

Βάσει του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων, όλες οι αναδασώσεις θα γίνουν με σπόρους και ποικιλίες ανάλογα με την περιοχή, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα δέντρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό αντιπυρικό τείχος.

Το Εθνικό Σχέδιο προβλέπει, επίσης, την εγκατάσταση και τη συστηματική λειτουργία μηχανισμού προστασίας, διατήρησης και παρακολούθησης της ανάπτυξης των αναδασώσεων εκτάσεων, των αλλαγών σε περιβάλλουσες χρήσεις γης και της εξέλιξης των περιβαλλοντικών, οικολογικών, κλιματολογικών και τοπικών συνθηκών.

Ακόμη, η παρακολούθηση θα γίνεται με εξελιγμένα μέσα τηλεπισκόπησης για το σύνολο των εκτάσεων και με χρήση δορυφορικών δεδομένων, ενώ κατά περίπτωση θα ενισχύεται και με αισθητήρες τηλεπισκόπησης.



Ροη Ειδήσεων