Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Παιανίας: Αυτοψία του δημάρχου στα έργα – Ισ. Μάδης: Κάθε δέσμευση γίνεται...

Δήμος Παιανίας: Αυτοψία του δημάρχου στα έργα – Ισ. Μάδης: Κάθε δέσμευση γίνεται πράξη

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο δημοτικές ενότητες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης για να ενημερωθεί για την πορεία τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολαβίες.

Ξεκινώντας από τη νέα πλατεία των Γλυκών Νερών στην οδό Σολωμού (ΟΤ531) ο Δήμαρχος Παιανίας διαπίστωσε πως οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και η περιοχή έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει εικόνα παράγοντας προστιθέμενη αξία στις ιδιοκτησίες. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους έναν σύγχρονο χώρο ο οποίος όμως έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο διατηρώντας την φυσική ομορφιά και το πλούσιο πράσινο. Χαρακτηριστικό είναι πως οι υπάρχουσες ελιές αποτελούν μέρος του νέου χώρου. Στην έκταση 2.400 τμ περίπου δημιουργείται παιδική χαρά 340 τμ και υπαίθριος χώρος εκγύμνασης ενηλίκων με την τοποθέτηση οργάνων ενώ το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.

Η ανάπλαση γίνεται σε περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο διανοίξεων με το οποίο ολόκληρο το Μιχούλι της ΔΕ Γλυκών Νερών αποκτά εικόνα σύγχρονης πόλης. Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά το 1/3 περίπου και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς επιτρέποντας και στους κατοίκους να διαμορφώσουν επιτέλους τον περιβάλλοντα χώρο των ιδιοκτησιών τους. Ο Ισίδωρος Μάδης διαπίστωσε ότι είναι πλέον πολλές ιδιοκτήτες που εκμεταλλευόμενοι το σημαντικό αυτό έργο έχουν ήδη προχωρήσει σε αποκαταστάσεις πεζοδρομίων.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά και το έργο «Αντικατάστασης & επέκτασης δικτύου ύδρευσης περιοχής Νότιας Γειτονιάς (περιοχή Μιχούλι) της Δ.Ε Γλυκών Νερών και των Π.Ε.7 (Άνοιξη) και Π.Ε.8 (ΜΕC) της Δ.Ε Παιανίας του Δήμου Παιανίας» με το οποίο εκσυγχρονίζεται πλήρως το δίκτυο ύδρευσης σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Παιανίας καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.

Τελευταία στάση για τον Δήμαρχο Παιανίας ήταν το έργο της αποκατάστασης της Πλατείας Αττικής το οποίο όπως διαπίστωσε προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς έτσι ώστε άμεσα να παραδοθεί στους πολίτες ένας λειτουργικός χώρος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για άθληση, ξεκούραση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση ενώ βάρος έχει δοθεί στο αίσθημα ασφάλειας τόσο στην πλατεία όσο και στη γύρω περιοχή μέσω του επαρκούς φωτισμού του χώρου.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και βελτίωση της πλατείας καθώς και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, εξοπλισμού, συντήρηση φωτιστικών και ενίσχυση του πρασίνου.

«Εχω λάβει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους εργολάβους πως τα τρία έργα θα ολοκληρωθούν βάση προγράμματος και με το καλύτερο απότελεσμα για τους κατοίκους. Για το έργο των διανοίξεων είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όταν παραδοθεί, στην ασφαλτόστρωση, αποκαθιστώντας μια αδικία σε βάρος εκείνων που επένδυσαν στην περιοχή για να τιμωρηθούν να ζουν στις λάσπες κάθε χειμώνα.
Πολύ σημαντικό είναι και το έργο της ύδρευσης. Αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ειδικά το καλοκαίρι. Όλα αυτά όμως σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν.

Σε ότι αφορά την Πλατεία Αττικής, με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα γίνει σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη περιοχή αποτελώντας διέξοδο για τους κατοίκους» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας. Συμπλήρωσε πως «ξεκίνησε και η εγκατάσταση του εργολάβου για το υψίστης σημασίας έργο της Παλαιοπαναγιάς. Το επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια ενώ θα αποτελέσει πιλότο για επιπλέον παρεμβάσεις. Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Παιανίας μπορώ πλέον να ανακοινώσω πως τις επόμενες μέρες υπογράφουμε τη σύμβαση και για την τοποθέτηση των ψηφιακών υδρομέτρων. Κάθε δέσμευση γίνεται πράξη. Πάντα προς όφελος των δημοτών».  



Ροη Ειδήσεων