Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Παιανίας: Δίχως απώλειες ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος

Δήμος Παιανίας: Δίχως απώλειες ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος

 Με τους καλύτερους όρους ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος για τον Δήμο Παιανίας χάρη στον έγκαιρο σχεδιασμό και τη συνεχή επαγρύπνηση των εθελοντών και του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας.
Για πρώτη φορά το 2023 πραγματοποιήθηκαν αποψιλώσεις σε σύνολο του δήμου απομακρύνοντας έτσι κάθε πιθανή εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς ενώ σε στενή συνεργασία με τον ΣΠΑΥ έγιναν κατ’ επανάληψη καθαρισμοί στον Υμηττό για την απομάκρυνση μεγάλου όγκου απορριμμάτων.

«Χάρη στην έγκαιρη και άρτια προετοιμασία καταφέραμε για ακόμα μια φορά να θωρακίσουμε τον Υμηττό μας και να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος δίχως την παραμικρή απώλεια στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Η στενή συνεργασία με τον ΣΠΑΥ αλλά και με την ΠΥ Κορωπίου και Παλλήνης, με τους εθελοντές και τους υπαλλήλους στην πρώτη γραμμή μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Δίχως όμως να παραβλέπουμε τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, όπως έχει επισημανθεί από το σύνολο των αυτοδιοικητικών. Με την κλιματική αλλαγή να έχει γίνει κανονικότητα απαιτείται η άμεση παρέμβαση της κεντρικής εξουσίας ώστε οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται και από τα απαραίτητα μέσα» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης σημείωσε: «Η επιτυχία της Πολιτικής Προστασίας σε ένα δύσκολο καλοκαίρι και για την Αττική είναι το αποτέλεσμα της έγκαιρης προετοιμασίας μας και την προσφορά τόσο των εθελοντών μας όσο και των υπαλλήλων τους οποίους ευχαριστώ για τη συνεργασία. Το τέλος της αντιπυρικής περιόδου σημαίνει την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά ώστε να εξασφαλίσουμε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν παραβλέπουμε τη χειμερινή περίοδο για την οποία είμαστε ήδη έτοιμοι να παρέμβουμε όπου απαιτηθεί».



Ροη Ειδήσεων