Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Περιστερίου: Επιβράβευση των Πολιτών για τη συμμετοχή τους στη Χωριστή...

Δήμος Περιστερίου: Επιβράβευση των Πολιτών για τη συμμετοχή τους στη Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου, για μια ακόμη φορά, διένειμε εδαφοβελτιωτικό (compost) και λουλούδια από το δημοτικό φυτώριο, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών, στο πρόγραμμα της Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος).

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, με τους εργαζομένους υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση, στις 11 Νοεμβρίου 2023, στο 1ο Πράσινο Σημείο (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), πρώην πάρκο «Σπαστήρα», οδό Πελασγίας 90, στη Νέα Ζωή.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε το γεγονός ότι: «Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα ανακύκλωσης, όπως είναι η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με τους καφέ κάδους».

Από την πλευρά της, η κα Τσιώτα – Μάρκου σημείωσε ότι: «Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου έχει προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου σχεδόν σ’ όλη την πόλη. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί τη συμμετοχή όλων».

Η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα ανακύκλωσης και αξιοποιείται με την παραγωγή λιπάσματος, που σημαίνει την επιστροφή του οργανικού υλικού και πάλι στο περιβάλλον.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για τη συλλογή.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου προχωρά σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701616, 2105701639 – 2105701641 και με συνεχείς επισκέψεις στις γειτονιές.



Ροη Ειδήσεων