Παρασκευή 17 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΓκάλοπ MARC: Επιστροφή ΠΑΣΟΚ και ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ - Δεν θέλουν...

Γκάλοπ MARC: Επιστροφή ΠΑΣΟΚ και ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ – Δεν θέλουν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Κασσελάκη

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό προοιωνίζεται η εξελισσόμενη μαζική φυγή παραδοσιακών στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιταχύνει τη φθορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά από το 2012 περνάει στην τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των κομμάτων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας που θολώνουν την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, αλλά και τη δυσκολία του ΠΑΣΟΚ να προσελκύσει το σύνολο των διαρροών από την Κουμουνδούρου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αδύναμος να φρενάρει την καθοδική τροχιά που καταγράφει εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και να συγκρατήσει τις εντεινόμενες φυγόκεντρες τάσεις οι οποίες παρατηρούνται μετά την εκλογή του στον πολιτικό χώρο που επέλεξε να ηγηθεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να βουλιάζει δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο. Μικρότερες διαρροές παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση προς τη Ν.Δ. (3,4%) και τα μικρότερα κόμματα (4,9%), ενώ στον αντίποδα είναι πολύ περιορισμένες οι εισροές που έχει από άλλους χώρους, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι αρνητικό για την Κουμουνδούρου.

Αν και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι πολύ μικρή και κινείται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, το πολιτικό momentum ευνοεί το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, καθώς ο τελευταίος υπερέχει του κ. Κασσελάκη τόσο στο γενικό πεδίο όσο και στον χώρο του Κέντρου, που αποτελεί το διαφιλονικούμενο έδαφος στο οποίο όλα δείχνουν ότι το προσεχές διάστημα θα δοθεί σκληρή μάχη, από την οποία σε πρώτη φάση θα κριθεί ποιος εκ των δύο θα καταλάβει το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ροη Ειδήσεων