Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚυριάκος Μητσοτάκης: Πώς θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της φτηνής στέγης -...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της φτηνής στέγης – Παλιά διαμερίσματα «ξαναζωντανεύουν» με κρατική επιδότηση

Τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο έκανε στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στις οικονομικές ειδήσεις και στα καλά νέα για τους πολίτες, που προκύπτουν από αυτές.

Πέρα όμως από την καλή πορεία της οικονομίας, την οποία επιβεβαιώνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν, ή τη διάθεση ποσού 352 εκατ. ευρώ σε 2,3 εκατ. δικαιούχους ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (σ.σ. οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα), ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις ενέργειες που κάνει ή προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει το «φλέγον» ζήτημα της στέγασης.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω», «μέσω του οποίου» όπως έγραψε, «το κράτος θα επιδοτεί το κόστος ανακαίνισης κλειστών κατοικιών/διαμερισμάτων έως 100 τμ, με την προϋπόθεση να μην έχουν δηλωθεί ως πρώτη κατοικία και να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή. Η επιδότηση θα φτάνει έως τα 4.000 ευρώ, το οποίο είναι το 40% του μέγιστου ποσού ανακαίνισης».

«Μετά την ανακαίνιση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «οι ιδιοκτήτες θα προχωρούν σε εκμίσθωση του ακινήτου με χαμηλό ενοίκιο για τουλάχιστον τρία χρόνια. Έτσι, παλιά διαμερίσματα “ξαναζωντανεύουν” με κρατική επιδότηση, μπαίνουν στην αγορά, και συνεισφέρουν στη λύση του πιεστικού προβλήματος εξεύρεσης φθηνής, αλλά αξιοπρεπούς στέγης. Η συνολική δαπάνη θα είναι 50 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και, έχοντας πια ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας, μπορώ να σας πω ότι η πρόσκληση για τους 12.500 δικαιούχους θα βγει μέχρι το τέλος Δεκέμβριου».



Ροη Ειδήσεων