Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΝέο τεράστιο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων κατάρτισε ο Δήμος Φυλής

Νέο τεράστιο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων κατάρτισε ο Δήμος Φυλής

Η πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και η ένταση των καιρικών φαινομένων οδήγησαν στην αναθεώρηση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου Φυλής. Παρ΄όλο που ολοκληρώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, στην βόρεια πλευρά του, για την απορροή των ομβρίων υδάτων στις οδούς Αιγαίου Πελάγους, Αλιάκμονος και Πηνειού, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν ανάγκασαν το Δήμο Φυλής να προχωρήσει, άμεσα στη σύνταξη νέων μελετών, οι οποίες τέθηκαν υπό την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023.

Στις μελέτες αυτές, που συντάχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και καλύπτουν τις περιοχές της Φυλής, του Πανοράματος, της Δροσούπολης, της Ζωφριάς και του Ζεφυρίου θα βασιστούν αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατ. Ευρώ.

Για τη υλοποίηση του νέου, τεράστιου, προγράμματος αντιπλημμυρικών έργων ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς θα απευθυνθεί σε όλες τις πηγές χρηματοδότησης, όπως η Περιφέρεια Αττικής, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών,, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για το λόγο αυτό ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τον εξουσιοδοτήσει να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Ο Δήμαρχος Φυλής εκτιμά ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα θωρακίσει το Δήμο Φυλής από μελλοντικές πλημμύρες, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.



Ροη Ειδήσεων