Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Δήμος Μαραθώνος στα εγκαίνια της Marathon Expo 2023

Ο Δήμος Μαραθώνος στα εγκαίνια της Marathon Expo 2023

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Marathon Expo 2023, όπου και φέτος ο Δήμος Μαραθώνος έχει εκθεσιακό περίπτερο και η επίσημη συνέντευξη τύπου στο κλειστό γήπεδο tae kwon do Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της έναρξης των εκδηλώσεων του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος προέρχεται μέσα από ένα ιστορικό γεγονός και δεν νομίζω να υπάρχει άλλο άθλημα που να έχει την ίδια ιστορία, που να μας έχει κάνει τόσο υπερήφανους. Παντού σε όλο τον κόσμο γίνονται Μαραθώνιοι και αυτό για μας, για τη γενέτειρα του αγώνα, για τον Δήμο μας, μας καθιστά ακόμα πιο υπεύθυνους απέναντι σε όλους αυτούς τους χιλιάδες αθλητές που θέλουν να τρέξουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.
Πάνω σε αυτό, κατά τη διάρκεια των 4 ετών, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, κάναμε καλύτερες τις συνθήκες για να μπορέσουν να έρθουν στον τόπο μας όσο γίνεται  περισσότεροι αθλητές. Κάναμε βελτιώσεις στη διαδρομή των 16 περίπου χλμ του αγώνα εντός του Δήμου μας, θα κάνουμε ακόμα περισσότερες και είμαι σίγουρος ότι μαζί με τους Υπουργούς μας και την Περιφέρεια θα τα καταφέρουμε».

Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια και τους εθελοντές για τη συνεργασία, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να έχουν καλή επιτυχία και να χαρούν τον αγώνα.

Χαιρετισμούς απηύθηναν επίσης η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ οι νικητές Μαραθωνοδρόμοι Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Χάρης Πιτσώλης αναφέρθηκαν στη συμμετοχή τους.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, ο ειδικός Γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, η β΄ ειδική Γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, το μέλος του συμβουλίου Νίκος Τσώνης, ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Δημήτρης Χαλβατζάρας, η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΟΠΑΠ Αχίλλεια Κοντού, από τον Δήμο Μαραθώνος οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Νίκος Καραγιάννης και η υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ρένα Σπανού, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο Δημήτρης Κυριακίδης, η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ γυναικών στον αγώνα Μαρία Πολυζου, ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ ανδρών στον αγώνα Σπύρος Ανδριόπουλος κ.α.



Ροη Ειδήσεων