Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΠού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Στον χορό θα είναι αφιερωμένες από σήμερα οι Τετάρτες στο θέατρο Θησείον, έως τις 12 Ιουνίου. Σήμερα η Κατερίνα Φώτη παρουσιάζει το «The Kitchen Dance A House Trance Vocabulary», όπου μια γυναίκα μέσα από τη ρουτίνα της οικιακής εργασίας ξεδιπλώνει την ουσία της γυναικείας ύπαρξης, που παλεύει να ορθωθεί, να κερδίσει τη ζωή. Τουρναβίτου 7, στις 20.00.

Ξεκινούν από σήμερα στο πρόγραμμα της φετινής Thessaloniki PhotoΒiennale (φωτογραφία) του MOMus οι «Διαδρομές». Σήμερα ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, συντονιστής της διοργάνωσης, θα ξεναγήσει στην έκθεση του Δημήτρη Μουγκού «The Eye Altering» στις 18.30 (Πάικου 2), στις 19.15, «Ιστορίες του κάμπου» του Βασίλη Νεμπεγλεριώτη, Toss Gallery (Βηλαρά 1), και στις 20.00, «Οδός Αχαρνών» του Δημήτρη Ραπακούση, Το Πικάπ (Ολύμπου 57). Με δωρεάν συμμετοχή και χωρίς προκράτηση.

Ο Απόστολος Παύλου είναι γιατρός και μάλιστα διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και σε συνεργασία με τους γιατρούς του και τους νοσηλευτές του θα αιχμαλωτίσουν τον Θάνατο. Η αλλόκοτη συνέχεια θα δοθεί στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», όπου θα παρουσιαστεί το «Ευαγγελισμός το μιούζικαλ» σε σκηνοθεσία των Αγγελου Τριανταφύλλου και Δημήτρη Σταυρόπουλου. Πρεμιέρα σήμερα στις 19.00, Rex, Πανεπιστημίου 48.

Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου της Κρήτης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Μίλα, Πηνελόπη!» της καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλας Καστρινάκη. Μαζί της θα συζητήσει η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, Ελένη Κωβαίου, ενώ τον συντονισμό θα έχει η Ειρήνη Λυδάκη, επιμελήτρια των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, στις 19.30.

 

Ο σπουδαίος κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης συναντιέται στη σκηνή του Half Note Jazz Club με τους Ντέιβιντ Λιντς στο σαξόφωνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο, Δημήτρη Κλώνη στα ντραμς και την Αθηνά Ρούτση στα φωνητικά, για μια αξέχαστη τζαζ βραδιά. Τριβωνιανού 17, στις 21.30.

 

 



Ροη Ειδήσεων