Τετάρτη 15 Μαΐου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη μέρα απωλειών, αλλά παραμένει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη μέρα απωλειών, αλλά παραμένει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ

Νέες διορθωτικές τάσεις παρατηρούνται την Παρασκευή (26/1) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την παραμονή κοντά στα επίπεδα ρεκόρ να αποτελεί το πρώτο «στοίχημα» για την εγχώρια αγορά. Σε περίπτωση εντατικοποίησης των πωλήσεων, στόχος είναι να διατηρηθούν οι 1.340 μονάδες και να παραμείνει το Χ.Α. σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών.

Το τριήμερο ράλι, που έδωσε πάνω από 20 μονάδες στον Γενικό Δείκτη και τον οδήγησε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2014, ακολούθησαν οι χθεσινές ρευστοποιήσεις. Αν και έφτασε κάτω από τις 1.345 μονάδες στα χαμηλά ημέρας, το Χρηματιστήριο έβγαλε άμυνες και έμεινε σε κοντινή απόσταση από τα επίπεδα ρεκόρ

 

Ενδεικτική είναι και η εικόνα του τζίρου, ο οποίος κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τις δημοπρασίες, όταν δηλαδή είχε ήδη «απορροφηθεί» ένα μεγάλο μέρος των απωλειών. Καθώς το ελληνικό επιχειρείν βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι (είσοδος ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο, αποεπένδυση του ΤΧΣ, νέα deals, κλπ.), οι επενδυτές δε θέλουν να χάσουν το «τρένο» των εξελίξεων, που ανεβάζουν level την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και εν γένει την οικονομία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σήμερα κατά 0,21% και διαπραγματεύεται στις 1.350,05 μονάδες, κινούμενος σε πτωτική τροχιά για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση. Στο χαμηλό ημέρας ο δείκτης βρέθηκε στις 1.346,43 μονάδες και στο υψηλό ημέρας στις 1.351,92 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8 εκατ. ευρώ και στο ταμπλό 40 μετοχές κινούνται ανοδικά, 34 σημειώνουν απώλειες και 11 παραμένουν αμετάβλητες.



Ροη Ειδήσεων