Πέμπτη 9 Μαΐου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΦορολογικές δηλώσεις: Σχέδιο για αυτόματη υποβολή για ένα εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους...

Φορολογικές δηλώσεις: Σχέδιο για αυτόματη υποβολή για ένα εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους – Τέλη Μαρτίου ανοίγει το taxisnet

Όσοι φορολογούμενοι το επιθυμούν μπορούν να εισέρχονται στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ και να την υποβάλλουν. Διαφορετικά, θα την υποβάλλει η ίδια η Αρχή, εφόσον έχει λήξει η περίοδος υποβολής και θα τις εκκαθαρίζει.Το μέτρο, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, αφορά περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους και έχει ως βασικό στόχο να μειωθούν τα «περιστατικά» εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων αλλά και να εισπράττονται ταχύτερα τα φορολογικά έσοδα.

Η διαδικασία θα λειτουργεί αυτοματοποιημένα καθώς η φορολογική δήλωση όπως θα είναι προσυμπληρωμένη, θα εκκαθαρίζεται και θα αποστέλλεται από την ΑΑΔΕ το ύψος του φόρου που θα πρέπει να καταβληθεί.

Μάρτιο ανοίγει το taxisnet

H πλατφόρμα του taxisnet σχεδιάζεται να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου για την υποβολή των δηλώσεων οπότε εκτιμάται ότι με την άμεση προώθηση ενός εκατομμυρίου φορολογικών δηλώσεων, θα περιοριστεί σημαντικά και το πρόβλημα με τις συνεχείς παρατάσεις.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται στην πλατφόρμα και θα ελέγχουν την ορθότητα των στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Εάν όλα είναι ορθά δεν θα έχουν παρά να υποβάλουν τη δήλωση και αυτομάτως να εκδοθεί ο λογαριασμός της εφορίας.



Ροη Ειδήσεων